Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, Zonguldak Belediyesi’ne torpille 5 kişinin işe alınacağı iddialarını cevapladı. 
Dural ; “İsmi geçen arkadaşlarımızın Cumhuriyet Halk Partili olmalarından dolayı avantajlı ya da dezavantajlı olmalarını doğru bulmuyorum” dedi. 

Devrim Dural’ın açıklaması şu şekilde ; 

“Şu anda tüm Türkiye'de uygulanan tasarruf tedbirleri dolayısıyla Zonguldak Belediyesi'de bu tasarruf tedbirlerinden etkileniyor. Dolayısıyla Zonguldak Belediyesi'nde şu anda herhangi bir işçi alımı, personel alımı olmadığını biliyorum. Ama gelecek dönemde de bu saydığınız arkadaşlarımız veya örgütümüzün içindeki diğer arkadaşlarımızın Cumhuriyet Halk Partili olmalarından dolayı avantajlı veya dezavantajlı bir durumda olmaları doğru olmaz. Fakat, Zonguldak Belediyesi herhangi bir işçi alımında bulunacağı zaman liyakat esasını ele alır. İşçi alımlarını da bu esasa göre oluşturur. Kendi bütçesi dahilinde, bütçe olanakları dahilinde eğer bir personele ihtiyacı olursa burada tabii ki herhangi bir tasarrufu bulunması mümkündür. Ama burada liyakat esasına doğruluk, dürüstlük esasına,kamu yararına, zarar ilişkisine dikkat etmesi gerekir. Ve en nihayetinde de bu Zonguldak Belediyesi'nin tasarrufundaki bir konudur. Dolayısıyla bizim örgüt olarak buna söyleyebileceğimiz bir husus söz konusu değildir.  Ama şu anda herhangi bir alım olmadığını da ben net bir şekilde de biliyorum. Burada önemli olan kriter belediyenin, kamunun kar zarar ilişkisinin dikkatli bir şekilde incelenmesidir. Bu aşırı bir şekilde kamu kaynaklarının israf edilmesi ve burada belediye kaynaklarının bir şekilde tasarrufsuz kullanılmasını doğru bulmadığımı ifade etmek isterim. Dolayısıyla bunlara dikkat edileceğini düşünüyorum” ifadelerine yer verdi. 

Muhabir: Neriman Dengiz