Zonguldak'ın merkeze bağlı Dilaver Mahallesi'nde yapılan doğal gaz çalışmaları sonrası BEDAŞ ekipleri tarafından başlatılan elektrik kablolarını yer altına taşıma işlemi sebebiyle vatandaşlar ve sürücüler mağdur oldu. Uzun süren ve zamansızca yapılan çalışmaların ardından mahallede boylu boyuna açılan geniş çukurlar sürücülere ve yayalara zor anlar yaşattı. Tır, kamyon, öğrenci servisi ve minibüslerin sıklıkla geçtiği Dilaver yolunu kullanmakta mecbur kalan sürücüler, araçlarını çukurlardan kaçırırken çok sayıda kaza atlattı.

VATANDAŞ MAĞDUR, YETKİLER SUSKUN

Dilaver Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlar Yeni Adım WhatsApp ihbat hattında ulaşarak konuyla ilgili mağduriyetlerini dile getirdi. Mahalle muhtarı Bülent Bektaş'ın Zonguldak Belediyesi ile vatandaş arasında köprü olamadığını belirten mahalle sakinleri, "Çalışmalardan zaten bihaberdik. Doğalgaz dediler, yaptılar. Ancak yollardaki çukurları kapatmadılar. Nedenini sorduk, 'kablolar yer altına alınıyor' dediler. Ne zaman çukurlar kapanacak diye sorduk, yanıt veremediler." diyerek isyan etti. 

YOLLAR DAR, YAYALAR CANBAZLIK YAPIYOR

Yolların yapı itibariyle dar olması sebebiyle okuldan çıktıktan sonra evlerine yürüme giden minik öğrenciler adeta araç geçerken canbazlık yapıyor. İki araç yan yana geçerken bile zorlanan yolda, özellikle okul giriş ve çıkış saatlerinde facia yaşanmaması bir nebze de olsa yürekleri ferahlatırken, her yeni bir günün başlangıcı velileri endişelendiriyor. Çukurlardan atlayan ve araçların kendilerine çarpmaması için pür dikkat yolu takip eden minik öğrencilerin velileri ise konuyu en yetkili makama kadar taşıyacağını belirtti. 

ÇUKURLAR GİZLENİYOR, TEHLİKE ARTIYOR

Zonguldak'ta sağanak yağışların artmasıyla birlikte adeta gölete dönen çukurlar, yol boyunca çamur akıtıyor. Su dolan büyük çukurlar gizlenerek daha tehlikeli bir hale geliyor. Zonguldak Belediyesi'nin konuyla ilgili yetkililerle görüşerek çalışmaları hızlandırması ve ilgili ekiplere talimat vererek açık olan çukurların kapatılması talimatını vermesi bekleniyor. 

KADERİNE TERK EDİLEN DİLAVER'DE 2024 YILINDA DA DURUM AYNI!

Seneler sonra Zonguldak'ta doğal gaz bağlanan son mahallelerden olan Dilaver'de çile asla bitmiyor. Doğal gazın bağlandığına sevinen mahallilerin sevinci, yolların Mariana Çukuru'na dönmesiyle kursağında kalıyor. Teknolojinin, çalışmaların ve projelerin çağ atladığı 2024 yılında da, Dilaver'in asla değişmeyen kaderi akıllarda birçok soru bırakıyor.

Kaynak: Haber Merkezi