Dispne nedir

 Bazı kavramlar internette her ne kadar karşımıza çıksa da anlamları hakkında bilgi sahibi olamayabiliyoruz. Bu kelimelerden biri olan  Dispne kelimesi ise anlamı bir çok insan tarafından araştırılıyor. Dispne sağlık alanı ile ilgilidir. Peki Dispne nedir? Dispne ne demek? İşte detaylar…

Günlük konuşma dilinde nadir duyduğumuz ya da hiç duymadığımız kelimeler bulunmaktadır. Bu kelimelere bazen akademik, bazen terminolojik ve eski dönemlerden kalma olabiliyor. Türkçede de yapılarına, oluşumlarına göre farklılaşan pek çok kelime bulunur. İnternette yapacağınız kısa bir araştırma sonucunda hangi kelimenin ne anlama geldiğine dair bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu bağlamda Dispne nedir? Ne anlama gelmektedir? Sorularına cevap bulmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. İşte detaylar…

DİSPNE NEDİR? TDK SÖZLÜK ANLAMINA GÖRE DİSPNE NE DEMEK? 

Dispne kelimesi bazı yerlerde karşımıza çıkması olası olan kelimelerden biridir.

Günümüzde çok az insan Dispne kelimesinin anlamını bilmektedir. Dolayısıyla anlamı bu kelimeyi ilk defa duyan herkes tarafından merak edilmektedir.

İnsanlar farklı kaynaklardan bu kelimenin anlamını araştırmaktadır.

Dispne ne demek?

Dispne veya nefes darlığı, ciğerlere yeterince hava alamama hissidir. Kişi, göğsü sıkışıyor, nefesi kesiliyor veya nefes almak için daha çok çabalıyor gibi hissedebilir. Kalp ve akciğer rahatsızlıkları nefes darlığının yaygın nedenleridir.

Dispne, doktorların nefes darlığı hissetmeyi tanımlamak için kullandıkları kelimedir. Yeterince hava alamama (“hava açlığı”), göğüste sıkışma veya nefes almak için daha çok çaba sarf etmek olarak da tanımlanabilir.

Nefes darlığı genellikle kalp ve akciğer problemlerinin bir belirtisidir ancak alerji veya anksiyete gibi başka durumların da bir işareti olabilir. Yoğun egzersiz veya soğuk algınlığı da kişinin nefessiz kalmasına neden olabilir.

Dispne ve nefes darlığı aynıdır. Dispne, yeterince hava alamama hissinin tıbbi terimidir.

TDK’ye göre Dispne;

TDK sözlüğünde Dispne kelimesine ilişkin herhangi bir bilgi bulunamamıştır.