Sergide; taş ve ağaç kabuklarının dokuma teknikleri bütünleştirilerek ortaya çıkan eserler ile sergide yer alan 18 eserin doğal ortamda ki fotoğrafları yer aldı. 

40 eserden oluşan “Doğal Dokunuşlar” sergisi doğadan doğan dokumanın doğa ile tekrar buluşmasını anlatıyor.

Doğayla bütünleşmeye dikkat çekilen sergide taş ve ağaç kabukları üzerine sarılan doğal iplikler, doğaya dokunma, onu kendi elleriyle dönüştürme arzusunu simgeliyor ve her taş ve ağaç kabuklarının benzersiz formu, yapısı, ipliklerle birleşerek kendine has bir esere dönüştürülmüş .Taşların sağlam, sert dokusuyla, doğal boyalı ipliklerin birleştitilerek yeni bir görsel deneyim sağladığı sergi 12 Ekim Cumartesi gününe kadar açık kalacak. 

“İLK SERGİ ZONGULDAK’TA AÇILDI” 

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Pakize Dübüş Kayadibi, bir Zonguldaklı olarak ilk sergisini Zonguldak'ta açmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

Pakize Gümüş Kayadibi sergi ile ilgili yaptığı açıklamada ;  "Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesiyim. Dokunma, tekstil ve kumaş dokumayla ilgileniyorum ve Zonguldak'ta  böyle bir sergi açtım? Çünkü benZonguldak doğumluyum. Burada doğdum. Burada büyüdüm. Başlangıç noktam burası. Onun sebebi de  başlangıcı burası olsun dye düşünerekten doğal dokunuşlar sergisini açtım. Doğadan topladığım taşlar ve bu şekilde dokumayla bütünleştirerek bir ışey bir dokunuş yapmak istedim. Aslında buradaki şey benim doğaya ilgimden kaynaklanıyor. Doğada bulduğum o dokular çok hoşuma gidiyor. Ben doğa sevgimi alanımla birleştirerek küçük dokunuşlar yapıp, o zaman bozmadan yine o doğal dokusuyla ıdevam ettirmek istedim ve aynı zamanda benim için de bir deneyim oldu" dedi.

Muhabir: Neriman Dengiz