Zonguldak Belediyesi ve trafik komisyonu tarafında ana ve ara caddelerde  park etmek yasak olan yol kenarlarına park yapılmaması için plastik duba takılıyor.
Bu şekilde yasak olan yerlere park edilmesi önleneme çalışılıyor.
Duyarsız sürücüler, plastik dubalara  çarparak ortadan ikiye  kırıyorlar ve araçların  bir şekilde kırılan dubaların arasına  park ediyorlar.
Vatandaşlar tarafından kırılarak yerlerinden sökülen dubalar şehir merkezinden geçen  acılık deresine veya yol kenarlarına atılıyorlar.
Belediye ekipleri  durmadan  kırılan Dumaların yerine yenisini takıyorlar. Ancak aradan fazla bir zaman geçmeden yeni dubalarda  kırılıyor.
 KAMERA İLE TESPİT EDİLECEK
 Belediye ve trafik ekipleri Şehir merkezinde kurulu bulunan kamera sisteminden dubaları kıranları tespit edip cezai işlem uygulayacağı belirildi.
Yetkililer uyarı levhalar asarak dubaların kırılmamasını istiyor. 
TEPKİ GEÇEN GÖRÜNTÜLER
Tüm uyarılara rağmen  dubaların kırılmaya devam etmesi tepki çekiyor.Duyarlı vatandaşlar tepkileri söyle dile getirdiler.” Yol kenarlarına gelişi güzel yapılan parklar trafiği olumsuz yönde etkiliyor. Düzensiz parkı engellemek için yol kenarlarına duba çakıldı. Ancak bu dubalar sorumsuz kişilerce kırılıyor.dereye, yol kenarlarına veya çöp kovalarına atılıyor. Bunlar devlet malı. Bir şekilde devlet malına zarar vermiş oluyorlar. Bu tür davranışlar hiç hoş olmuyor. Yetkililer beton veya demir duba  sistemi ile bu sorunun önüne geçebilirler. Aslında  kurallara uyulsa hiçbir sorun kalmayacak” şeklinde görüşlerini dile getirdiler.
 

Muhabir: Ercan Aygün