Zonguldak Belediyesi, yıllarca  toplu taşımada kullandığı   Mercedes Marka 302 otobüsleri yeniden sahalara sürdü. Toplu taşımada  Özel halk otobüslerinin  hizmete girmesinden sonra başka amaçlarda  kullanılan 302 otobüslerden bir tanesi  gezici kütüphaneye çevrilmişti.

Belediye eğitim ve kültür biriminin sağladığı destek kapsamında Gezici Kütüphane bugün Fener Okullar bölgesinde öğrencilerle buluştu.
Otobüsün içine giren minikler beğendikleri kitapları seçerek okudular. 
ÖĞRENCİLER ÇOK SEVDİ
Belediye eğitim ve kültür hizmetleri birimi gezici kütüphane  sorumlusu  Gülçin Yalçıner, Gezici kütüphanenin  merkezdeki tüm okullara giderek öğrencilerin hizmetine sunulacağını belirterek şunları söyledi.”  Çocuklarımıza okuma sevgisini daha çok aşılamak için Belediyemiz tarafından otobüsün biri gezici kütüphaneye   çevrildi. Öğrencilerimiz gerçekten çok sevdiler. Sevdikleri kitapları seçerek otobüsün içindeki okuma köşesine çekildiler.Yeni bir proje, yeni bir hizmet. İnşallah  öğrencilerimize   bilgi açısından katkı verecektir.  Bugün Fener Bölgesindeki okullardaki öğrencilerimize ulaştık. Zonguldak’ın tüm okullarını  ezeceğiz. Bu proje çok güzel karşılandı.” dedi
Minik öğrenciler ise uygulamayı çok belirtiler.
 

Muhabir: Ercan Aygün