Türk İş  tarafından Zonguldak'ta düzenlenen  "Zordayız Geçinemiyoruz" mitingine binlerce emekçi  katıldı.
Madenci  Anıtı’nda  düzenlenen  mitingine CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, ilçe  belediye başkanları  Türk İş'e bağlı sendikaların Genel Başkanları, Sivil Toplum Örgütü ve siyasi parti temsilcileri çeşitli sendikalara mensup binlerce işçi katıldı .
Madenci anıtında düzenlenen miting öncesinde madenci Korosu söylediği  birbirinden güzel şarkılarla katılımcıları coşturdu. Saygı Durusu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından başlayan mitingde konuşma yapan

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay şunları söyledi;

" Biz işçiler Sendikacılar, inanın, bizim bizden başka sahibimiz yok. Biz bu ülkede işçiler örgütlendiği zaman kapının önüne koyuyorlar. Üç kuruş ücret alınca diyorlar ki 'bu işçi müdürü geçti. İşçi Daire başkanını geçti' Bu ülkede memur almıyor, işçi almıyor.  Emekli hiç almıyor. Asgari  ücretle bir hafta  bile geçiriliyor.Bu şartlarda Biz bu ülkede 1994 krizini gördük. 2001 krizini gördük. 2008'i  gördük. Şimdi  bir senedir ülkede bir kriz yaşıyoruz. 
Özellikle depremde canla başla  can kurtarmaya çalişan madencilere canı gönülden teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Bütün işçiler deprem sabahı, deprem bölgesinde yaptıkları  çalışmayı Türkiye'de herkes gördü. Biz bu ülkede deprem olduğu zaman hatırlanıyoruz. Bu ülkede, madende kaza olduğu zaman, 1 kişi öldüğü zaman değil, 5  kişi öldüğü zaman değil 10'dan fazla canımız gittiği  zaman haber oluyoruz.
 
Biz bu ülkede canımızdan da olmayan malımızla da bedel ödemeye devam ediyoruz.  Değerli kardeşlerim bu ülkenin bizim için altıda vatan üstü de vatan. Bizim için hiç problem yok. Alttaki de bizim üsteki de bizim. Ben şahsım adına TÜRK-İŞ yönetimi adına başkanlar kurulu adına hepinize canı gönülden teşekkür ediyorum."

Muhabir: Ercan Aygün