Tüm Emekliler Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Mustafa Sarıoğlu. "Biz işgalci değiliz bize işgalci diyenler utansın" dedi.

Zaten zor durumda olduklarımı belirten Sarıoğlu"Emeklinin sabrını taşırmasınlar." diyerek şunları söyledi.

"Tüm Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı olarak,  Zonguldak yönetimi olarak üzgünüz. Nedeni Sayın eski milletvekilimiz Hamdi Uçar ilçe başkanı olduğu Sayın Celil Uzun'un il başkanlığı olduğu dönemde Hamdi Bey'le zamanın Valisi Sayın Yavuz Erkmen'e çıktık. Konu o tarihte siyah cüzdan var. Kart yok. Ziraat Bankası'ndan maaş alırken valilik binası karşısında  emekliler kuyruktaydı. Sayın Erkmen'e Hamdi Bey emekliler perişan. Çare bulun dedi ve  Terakki Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'ne bir bina yapalım. Alt katta bankalar ve PTT olsun üst katta emekliler otursun, çay, kahve içsin, gazete okusun dedi. Ve binayı emeklilerin hatırına iş adamlarının katkısıyla bina yapıldı. Sayın Bakan Murat Başesgioğlu Zonguldak'a gelerek açılışı yapıldı. Biz de emekliler olarak oraya faaliyet gösterdik. 

Ancak  bizi şu anda ülkeyi idare edenler, işgalci gösterip 13.500 lira ceza kestiler. Peki ben sayın zamanın Valisi bize yerinize geçin dedi. Biz çoğunluğumuz kömür emek sendikada rahmetli Tezer ve Şemsi Denizer yer vermişti. Valimize inandık, taşındık. Şimdi bizi işgalci göstermek devletimize ve ülkeyi idare edenlere yakışıyor mu?

Zonguldak'tan emeğin emek Başkentinden Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Sayın Cumhurbaşkanım zaten perişanız. Asgari ücretin altında maaş alıyoruz. İnim inim inliyoruz. 16 milyon emekli, 16 milyon da aile bireyleri var. 32 milyon insanız. Biz zor durumdayız yeri temsilen zamanı Valisi sayın Erkmen ve iş adamlarımızın katkısıyla yapılan binada bizi işgalci durumuna düşürenler utansın diyorum. 

Zaten zor durumdayız. Emeklinin sabrını taşırmasınlar. Böyle yönetim Olmaz. Böyle ülke ithal edilmez. Biz işgalci değiliz diyorum. Saygılar sunuyorum."

Kaynak: Ercan Demir