Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, Kurban Bayramı dolayısı ile hükümetin emekliye sadece ikramiye yatırdığını, yatan bu ücretler ile bayramı geçiremeyeceklerini belirtti. 

Emeklilerin ailesinden, torunlarından kaçtığını ifade eden Hüseyin Memiş, emekli aç,susuz ve kötü durumda dedi. Biz emekliler olarak bu hükümete oy vermekten başka bir şey yapmadık diyerek sitem eden Hüseyin Memiş yaptığı açıklamada şunları söyledi : 

“Ikramiyeleri bile zor getirdiler. Emekli dört gözle maaşını bekliyor. Emekli aç, susuz kaldı. Zaten ver bize verilen üç bin lirayla ayakkabı, çorap alamaz durumdayız. Emekli köyüne gidemiyor. Emekli çoluk çocuğuna harçlık veremiyor. Emeklimiz kötü durumda. Biz bu insanlara, bizi yönetenlere, ne yaptık? Oy vermekten başka, yirmi iki seneden beri bunlara oy veriyoruz. Bunlar anasını babasını aç bırakan insanlar, böyle bir durumla bu zamana kadar karşılaşmadık. Allah emekliye sabır versin. Bunları da nasıl biliyorsan öyle yapsın. Allah bunları bildiği gibi yapsın. Biz bu memlekete bu devlete otuz sene gibi bir emek verdik, çalıştık. Her gördüğünüz yerde bizim alın terimiz var. Bu alın terini hiçe sayan hükümetimize biz oy vermekten başka hiçbir şey yapmadık. Ama verdiğimiz oylar haram olsun. Zehir zıkkım olsun. Kendileri tok emekli aç. Emekli torunundan, çocuğundan kaçar duruma gelmiş. Böyle bir durumla hiç karşılaşmadık. Üç bin lira ile bir adam Kurban Bayram’ında ne alacak ? Bir koyun kuzu ne kadar olmuş? Beş bin liraya ancak civciv alınır, civciv. Ya biz bunlara hiçbir şey yapmadık. Yirmi iki sene oy verdik. Allah bize sabır versin. Emekli çoluk çocuğunu nasıl geçindirecek? On bin lira gibi bir maaş. Emekli bu para ile ne yapar? Kira mı versin? Çocuklarını torunlarının okula göndersin. Çoluk çocuğuna mı  baksın. 
Emekli şaşırmış vaziyette. Emekli aç sefil. Emekli sürünüyor. Bizi bir an önce bu durumlardan kurtarsınlar. Allah'a havale ediyoruz. Allah bunları nasıl biliyorsa öyle yapsın.” İfadelerine yer verdi. 

Muhabir: Neriman Dengiz