Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Roman vatandaşlarla bir araya gelerek istihdam ve çocuk parkı gibi konulardaki taleplerini ele aldı. Ziyarette yer alan Bülent Ecevit Üniversitesi Roman Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erdem Dirimeşe, Roman toplumu için yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.
ERDEM:"DAHA İYİ KOŞULLARDA YAŞAMALISINIZ"
Belediye Başkanı Tahsin Erdem'de Roman vatandaşların şehre entegrasyonu ve yaşam kalitelerinin artırılması konusunda ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayarak," Roman toplumunun şehrimizde daha iyi koşullarda yaşaması ve iş imkanlarından eşit şekilde faydalanması için çaba sarf ediyoruz" dedi.

DİRİMEŞE: "İSTİHDAM PROJELERİ ÜRETİYORUZ"
Bülent Ecevit Üniversitesi Roman Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erdem Dirimeşe ise Romanların kültürel miraslarının korunması ve geliştirilmesi için üniversite olarak çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, "Roman vatandaşlarımızın sosyal ve ekonomik hayatta daha güçlü bir konuma gelmeleri için eğitim ve istihdam projeleri üzerinde yoğunlaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Roman vatandaşlarla iş birliğini sürdürme sözü verdi.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ