Daha önceden de Beycuma’nın ilçe olması yönünde girimlerde bulunduklarını belirten Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu Ereğli’nin il yapılması halinde ilçe olabilmek adına girişimlerini yenileyeceklerini belirtti.
Beycuma’nın, Devrek, Zonguldak Merkez, Çaycuma ve Ereğli İlçelerine sınır bir belde olduğunu belirten Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu;
“Beycuma 1928 yılında yerleşim yeri olmuş. Göreve geldiğimiz günden bugüne bir sürü hizmetleri kazandırdık, kazandırmaya da devam ediyoruz. Gündemde büyük ilçelerin il olması gündemde. Ereğli il olacaksa Zonguldak küçülecek düşüncesinde olanlardanım. Ama Eğer Ereğli İl olacaksa Zonguldak’ı tekrar büyütmek için de Beycuma’nın ilçe olmasını yine sizin aracılığınızla talep ediyoruz. Daha önce de başvurularımız vardı. Beycuma çok önceden ilçe olmalıydı ama zamanla siyasi olaylardan dolayı, göçten dolayı biraz küçülmüş. Yoksa burada açık ve kapalı bölge cezaevi, huzurevi, karakolu, iki tane karakolumuz var bizim. Biri asayiş karakolu, cezaevi karakolu da bölük karakolu oldu. Beycuma bakıldığı zaman küçümsenecek bir belde değil. Hem kamu kurumlarıyla hem bizim yaptığımız çalışmalarla Beycuma’nın ilçe olmayı hakkettiğine inanıyorum. Bu sadece siyasi anlamda veya belediye başkanlığı anlamında değil, kişisel fikrim de Beycuma’nın ilçe olması, Beycuma geniş bir alana sahip. Kumtarla, Ayvatlar köyüne kadar hatta Devrek’in bazı köylerine de Bölücek, İslam köyü, Karacaören gibi köylerine de hizmet eden bir belde Beycuma. Ereğli’ye sınır, Çaycuma’ya sınır, Zonguldak merkeze, Devrek’e sınır olan bir belde. Onun için inşallah önümüzdeki günlerde bu konu hükümetin gündemine geldiğinde bizde Beycuma’nın ilçe olması noktasında gerekli girişimleri ve çalışmaları yapmayı düşünüyoruz ve yapacağız. İnşallah onu da başarabilirsek Beycuma hakkettiği yere en azından bizim dönemimizde, bizimle beraber gelmiş olur diye düşünüyorum. Elimizden gelenin en iyisini yapmak için çalışıyoruz. Sizlerin aracılığınızla hem belde halkının, Zonguldak’ın ve tüm Türkiye’nin Kurban Bayramını tebrik ediyorum” dedi.

(Özel Haber - Seda Fidan)