Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kilimli Belediye Başkanı Erol Saral, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'ni (ZGC) ziyaret etti.

''KİLİMLİ BELEDİYESİ'NDE ADAM KAYIRMACILIK VE PARTİZANLIK HAD SAFHADA''

Ziyarette mevcut Kilimli Belediye yönetimini artık değişmesi gerektiğini belirten Erol Saral, "Mevcut yönetim bir defa adam kayırmacı, partizanlık bu kesin. Mevcut yönetim icraat yapmıyor, başarısız. Şehrin önünü açacak icraatlar ortada yok. Kilim'in sorunları çözememiş. Mevcut yönetim şunu yapıyor. Hükümetin 50 yıllık, 100 yıllık projesi olan sahil yolunu kendi yaptığını, tünelleri kendisinin açtığını iddia ediyor.  Klimli göbeğini belediyenin yaptığını iddia ediyor." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi  Kilimli Belediye Başkanı Erol Saral, ZGC ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu.
Ziyarette ZGC Başkan Derya Akbıyık Erol Sarıala ziyaretinden dolayı teşekkür etti ve siyasi çalışmalarında başarılar diledi.

CHP Kilimli Belediye başkan aday adayı Erol Saral yaptığı konuşmada şunları ifade etti;

''SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINI ZİYARET EDEREK ADAYLIK OLUŞTUĞUNDA NELER YAPABİLECEKLERİMİZİ ANLATIYORUZ''

Sivil toplum kuruluşlarımızı derneklerimizi ayrı ayrı ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretlerimizde yani toplumla tekrar buluşmanın, tekrar toplumun ne istediğini, seçimlere giderken bu örgütler bir projeksiyonunu çekmeye çalışıyoruz.  Aday adaylığı süreciyle ilgili neler yaptığımızı bundan sonra işte adaylık oluştuğunda neler yapacağımızı anlatmaya çalışıyoruz. Açık toplumun gereği olarak basınımızı çok önemsiyoruz.  

''KİLİMLİ TÜM İMKANLARI İÇİNDE BARINDIRAN BUTİK BİR ŞEHİR''

Kilimli gerçekten butik şehir denebilecek şehirle bütünleşmiş sadece 4 köyden 24 mahalleden oluşan, 3 beldeden oluşan ve
nüfusu 30 binlerde çok dar bir alanda bir sanayi ve enerji şehri.
Türkiye'de nüfus başına, alan başına en yoğun enerji üretimi yapılan, en çok demiyorum. Alan ve nüfus başına en çok enerji üretimi yapılan bir ilçemiz. Yine Türkiye'de belki araştırmadım ama dünyada alanda yeraltı madenciliğinin en yüksek oranda işletildiği, çalışıldığı bir yer. Ve Kilimli  belde olduğu dönemlerde de Zonguldak'ta gerek sermayesiyle gerek politikadaki etkinliğiyle her zaman öne çıkmış bir yer. Çok büyük fırsatları olabilen ve olabilecek bir yer. Ay gibi, hilal gibi denize doğru dağların tenine açılan bir şehir merkezi var. Hemen dağlardan  şehirden yukarı yükselen çok yüksek tepeleri var. Yani bir belediyecilik uygulamasında bize birçok avantaj sunabilecek, Cazibe merkezi olabilecek bir yer kilimli. Biz Kilim'de olmaktan mutluyuz, memnunuz.

''GENEL MERKEZİN KARARINA GÖRE KİLİMLİ 'DE ADAY BELİRLENECEK''

Örgüt veya üye eğilimini birlikte adaylar belirlenecek. Bu şekilde bir yönteme doğru gidiyoruz. Kilimli şimdi tek adayla yola çıktı ama sonra bir gün sonrasında bir başka arkadaşımızın aday adayı olmak istediğini beyan ederek partimize başvurusuyla ikinci bir aday adayı ortaya çıkmış oldu.  Burada genel merkezimiz bugünlerde bir karar verecek merkez yürütme kurulu ve yarın işte parti meclisimiz nasıl bir işlem uygulayacak bunu bilmiyoruz. Eğer iki aday adayımız yarışsın derse biz Kilimli olarak ön seçim istiyoruz. Üyelerimizin takdiriyle olsun istiyoruz. Çünkü sahada çalışacak olan bizim üyelerimiz ve bu üyelere dayanan yönetim kurullarımız, kadın kollarımız hep seçimle gelmiş. İşte gençlik kollarımız iki beldemizde belediye başkan adayı belirlendi, Çatalağzı  başkan devam edecek adaylığa, seçimi almak üzere bizler de destekleyeceğiz. Yine Muslu'da Belediye içinden bir bürokratımız, partilimiz Fırat Kabadayı adayı oldu. Gelik'te de AKP'den seçimi alabilecek  bir aday üzerinde çalışmalarımız sürüyor. Kilimli'ye geldiğimizde de işte dediğim gibi eğer genel merkezimizin kararına göre şekillenecek. Bugün Yarın yöntem açıklanır.

''25 YIL MADEN MÜHENDİSLİĞİ YAPTIM BENİ TANIYAN HERKES GÜVENİLİR OLDUĞUMU BİLİR''

Şimdi halkın oy verebilmesi için birinci öncelik güvenirlik. Evet. Kilimli halkı bize güveniyor. Dün adaylık açıklaması yaptık. Bizim de maden ocaklarında 25 yıl kim çalışmış sa bize toplum içinde kefil oluyorlar. Madem mühendisliği yaptım. Onlarla birlikte aynı gazın aynı tozun zararlarını, aynı göçük atlama tehlikesinin Saygılarını birlikte çektiğimiz için.  Binlerce maden emeklisi oturuyor ve bizim tanıyan, bilen, birçoğu biliyor. Bize güveniyor. Evet. AKP'li olsun, MHP'li olsun, CHP'li olsun, bir başka siyasal olarak da Saadet Partili olsun.  İYİ Partili olsun. Bunlar bize güveniyorlar ve seçmen sayısı olarak çok yüksekler. 

''HALK PROJELERE BAKACAK VE ONA GÖRE DEĞERLENDİRECEK''

İkincisi adaya güvendiğiniz, seçtiniz de güvenilirliğini okeylediğiniz seçeceksiniz ama şehre bir hizmet kazandırabilecek mi? 
Halkın yaşamını ucuzlatacak, gerek konut projeleriyle, gerek ulaşım projeleriyle, ucuzlatacak. Çevre temizliğiyle, sahillerde denize akan diğer atıklarla ilgili ne tür çalışmalar yapacak, projelerine bakacaktır artık. 
Yani kendisine seçilen seçecekleri belediye başkanlığına bir katkı sunabilecek mi, buna baktığında da Erol Sarıal'ı destekleyebileceklerne inanıyorum.
Emekli bir maden mühendisiyim. Geçmişte genç yaşta çocuk yaşta seçimle yarışmayla maden mühendisleri başkanı olmuş 90'lı yıllarda. Sonra Atatürkçü Düşünce Başkanlığı yapmış. Efendim ondan sonra Zonguldak'ta başarılı çalışmalarından dolayı Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Yönetimi tarafından genel yönetim kuruluna davet edilmiş ve üst görevler verilmiş. Efendim ondan sonra aday olarak işte dördüncü sıra Cumhuriyet Halk Partisi'nin Zonguldak'ta birinci sayıyı temsilen çalışmış o konuyu biliyorsunuz. Ben detayına girmek istemiyorum. Kapı kapı çalışmış. Ve Kilimli'de  Cumhuriyet Halk Partililerin iki dönem rakipsiz olan yarışma olduğu halde olarak bir ilçe başkanı seçtiği bir kimliğe Kilimli halkı güvenir ve destek verir diye düşünüyorum. 

''MEVCUT KİLİMLİ BELEDİYE YÖNETİMİ DEVLETİN YAPTIĞI PROJELERİ KENDİSİNİN YAPTIĞINI İDDİA EDİYOR''

Mevcut yönetim bir defa adam kayırmacı, partizanlık bu kesin. Mevcut yönetim icraat yapmıyor, başarısız. Sadece oy alacak icraatlar yapıyor. Şehrin önünü açacak icraatlar ortada. Yok. Kilim'in sorunları çözememiş. Mevcut yönetim şunu yapıyor. Hükümetin 50 yıllık, 100 yıllık projesi olan sahil yolunu kendi yaptığını, tünelleri kendisinin açtığını iddia ediyor.  Klimli göbeğini belediyenin yaptığını iddia ediyor. En küçük beldemizde Türkiye'de CHP'li, MHP'li, AKP'li beldelerde, ilçelerde, illerde yapılan parkları kendisinin yaptığını iddia ediyor, şehircilik Bakanlığı tarafından, Çevre Bakanlığı tarafından yapılan icraatları kendisini yaptığını iddia ediyor.

''15 VAADİNDEN SADECE 2'Sİ TAMAM''

Kilimli'del kanalizasyon sorunu çözülmemiş. Kilimli, Zonguldak'a çok yakın bitişik bir yer olmasına rağmen kanalizasyon toplanıp Zonguldak'a bağlanamamış. 7-8 noktadan çok çirkin bir şekilde  kanalizasyon akıyor. Bunu yapamadın. Derin deşarjla bunun tehlikelerini önleyememiş, 15 tane vaat vermiş ve bunlardan yalnızca 2 tanesine yarım yamalak el atabilmiş bir belediye yönetimiyle, belediye başkanıyla karşı karşıyayız.
Belediyeyi çiftliği gibi yöneten bir anlayışa sahip. Belediye çalışanlarını kime oy verecekleri konusunda baskı uygulayan bir anlayışa sahip belediyenin araçlarını hiçbir yetkiye dayanmadan, sözleşmeye dayanmadan çok uzaklara gönderip tüccarlara tahsis edebilen cüretli bir belediye başkanı var. 

''MEVCUT KİLİMLİ BELEDİYE YÖNETİMİNİN ARTIK DEĞİŞMESİ GEREKİYOR''

Bu nedenle başarılı saymıyoruz. Bu nedenle halkı eşit bir Adaletli bir şekilde temsil edebileceğine inanmıyoruz. O nedenle de biz değişmesi gerektiğine inanıyoruz. Bizim gördüğümüz kadarıyla Kilimli halkı da bu düşüncede.

Ama iyi bir aday bulursak diye değiştireceğiz diye AKP'ye oy vermiş binlerce seçmen var Kilimli'de. 

''BALIKÇI CEKEKLERİNİ MODERN ŞEKİLDE YAPARAK KENDİLERİNE TESLİM EDECEĞİZ''

Balıkçı çekeklerinin  yıkılmış olması çok büyük bir talihsizlik. Yargı kararları beklenmeden despot bir şekilde hükümet güçlerini oraya sevk ederek çok üzgünüz yani. Bütün devletin gücünü gücünü, belediyenin gücünü, ekmeğini denizden çıkaran gariban balıkçıların üzerine salarak hukuksuz bir şekilde yıkılması bizim içimizi acıtıyor Cumhuriyet Halk Partililer olarak. Adaletten, haktan, hukuktan yana insanlar olarak ve biz bu haksızlığın giderilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ve bu giderilmesi için de ancak halkçı haktan, adaletten yana olan bir siyasal hareketin ve bizim gibi kadroların işbaşına geleceğine inanıyoruz. Bu nedenle değerli balıkçılar Derneği Başkanımızla birlikte  bir toplantı yaptık  konuştuk. Ve biz burayı tekrar balıkçılara burayı daha daha mükemmel bir şekilde, belki daha ticari, ekonomik bir şekilde balıkçıların ekonomik sunumlarını Geliştirecek bir şekilde bir alan düzenlemesi yapacağız.

Kaynak: Ercan Demir