Son dönemlerde ev sahiplerinin kiracılarına fahiş fiyatlarla zam yapması karşısında hükümet zamlara 25 ile sınır getirdi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunc geçtiğimiz ay içinde yaptığı açıklamasında yüzde 25 uygulamasının 1 yıl daha devam edeceğini açıkladı.
EV SAHİPLERİ YENİ TAKTİK BULDU
Kira artışlarına en fazla 25 sınırının korulmasının ardından uyanık ev sahipleri kendilerine yeni yöntem hazırladı. Ev sahipleri yüzde 25 zam limitine takılmamak için bu kez kira sözleşmeleri üzerinden kurnazlık yapmaya başladı. Fırsatçı ev sahipleri sözleşmeleri 6 ay üzerinden düzenliyor. Bu yöntem ile ev sahipleri kiracılarına yılda 2 kez zam yapma formülü buldu.
6 AY SONRA HADİ ÇIK DİYEMEZLER: 1 YILDA 2 KİRA
Gayrimenkul uzmanarı ise ev sahilerinin geliştirdiği uyanıklık karşısında ev sahiplerinin 6 ay sonunda hadi çık diyemeyeceklerini belirtiyorlar. Uzmanlar ev sahiplerinin kiracıyı çıkartabilmesi için ihtiyacını belgelemeleri gerektiği görüşünü savundu.
Ev sahibinin haklı bir gerekçe ortaya koyamaması halinde ise Medeni Kanunun ikinci maddesi  gereği 1 yılda 2 kez zam yaptığı gerekçesiyle kanuna karşı hile yapmış sayılacak.

(Haber Merkezi)

Editör: Oğulcan Öz