1 Temmuz 2023 tarihi itibariyle elektrik tarifelerinde değişikliğe gidildi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından paylaşılanlara göre elektrik tüketiminde büyük bir zam yapıldı. Zonguldak’lı vatandaşlar elektriğe gelen zammı değerlendirerek zamların düşürülmesini istediler, duruma sert tepki gösterdiler. Geçim sıkıntısı yaşadıklarını belirten vatandaşlar düşüncelerini şöyle dile getirdiler:

Evde olmadığım halde fatura geliyor diyerek isyan eden bir vatandaş;
”Evde durmadığım halde 237 lira elektrik faturası ödedim, 15 gün geliyorum şikayetçiyim bu durumdan. Bizi öldürmeye çalışıyorlar.” dedi.
Elektriği tasarruflu kullanmalıyız diyen bir vatandaş;
”Elektrik herkese lazım, tasarruflu kullanmak zorundayız. %50 zam gelmesi emekli için zor bir durum. Zam yapan devlet geriye alacak olan da devlet biz ne yapabiliriz. Ben çocukluğumda gaz lambası ile okula gittim, ders yaptım elektriğin kıymetini çok iyi biliyorum. Bizim zamanımızda elektrik yoktu.” dedi.
Halk yapılan zamları hak ediyor diyen bir vatandaş;
”Çok güzel oldu iyi oldu az bile, en son elektrik faturam 280 lira geldi. Zamlar düşürülmesin bu halk buna layık.” dedi.
Her şeye zam geliyor diyen bir vatandaş;
”Elektrikle beraber her şeye zam geldi. Son faturam 300 lira geldi. Zamların düşürülmesini istiyoruz.”dedi.
Geçiremediğini belirten bir vatandaş;
”Daha çok zam gelir, son elektrik faturam 185 lira geldi. Gelen zamlar düşürülmesin, geçinemiyoruz.” dedi.
Zam yapanlar sevinsin diyen bir vatandaş ise;
”Emekli adına hiç iyi düşünülecek bir şey değil, ancak yaşananlar belli zam yapanlar sevinsin. Son elektrik faturam 300 lira geldi. Yapılan zamların düşürülmesini canı gönülden istiyorum.” dedi.

(Haber- Neriman Dengiz )