Doğası, tarihi ve mükemmel Denizi ile Bodrum,Marmaris Kuşadası gibi tatil bölgelerini aratmayan Filyos yaz aylarında büyük ilgi görüyor. İl içinden ve İl dışından Filyos'a gelen vatandaşlar gündüzleri sahilde denize girerek akşamları ise park ve bahçelerde piknik yaparak vakit geçiriyorlar.
Ancak vatandaşlar son zamanlarda çevreyi aşırı derecede kirletmeye başladı. Belediye ekipleri temizlemeye yetişemiyor.
UYARI LEVHALARI ASILDI 
Filyos Belediyesi hazırladığı renk renk ve desen desen levhaları sahil boyunca yerleştirerek vatandaşları uyardı
Belediyeden yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

Gündüzleri yüzme alanlarında denize girerek serinleyen vatandaşlarımız, akşam saatlerinden itibaren de sahillerimize ve mesire alanlarımıza akın ederek yaz sezonunun keyfini doyasıya çıkarmakla beraber, yüzme alanlarına, mesire alanlarına ve yürüyüş yollarına çöplerini, çekirdek kabuklarını ve sigara izmaritlerini gelişi güzel bırakmakta oldukları gözlemlenmiştir.

Bu kapsamda Belediyemiz Zabıta Amirliği tarafından yüzme alanlarımıza uyarıcı levhalar yerleştirilmiş olup, sahillere,mesire alanlarına ve yürüyüş yollarına çöp, sigara izmariti, çekirdek kabuğu vs. atan vatandaşlar fotoğraf ve kameralar ile tespit edilerek çevre kirliliğine neden olmaktan haklarında gerekli cezai işlemler uygulanacaktır.

Vatandaşlarımız ve misafirlerimizden ortak yaşam alanlarımız olan sahillerimizin ve mesire alanlarımızın temiz, düzenli ve sağlıklı ortamlar haline gelebilmesi için gerekli anlayışı bekliyor, duyarlılıkları için teşekkür ediyoruz."

Kaynak: HABER MERKEZİ