Batı Karadeniz bölgesinde ormanlarda bolca yetişen kestane, tezgahlarda yerini alıyor.
Ürünün çıkınca  birlikte  kestane kebabı satışları başladı. Ancak fiyatını görenler  şaşkınlık yaşıyor. Kestane kabanını 100 gramı 50 Liradan, Kilosu ile 500 liradan satılıyor.1 Kilo dana  kıymanın  fiyatının 450-500 lira olduğunu belirten vatandaşlar kestane kebabın  fiyatının yüksek olduğunu belirtiler.
VATANDAŞ TANE İLE ALIYOR
Keban satıcıları kestanenin az çıktığı için fiyatının yüksel olduğunu  belirtirken, canı çeken vatandaşların veya hamile kadınların tane ile tadımlık  aldığını belirtiyorlar.
Öte yardan çiğ kestanenin fiyatı  250 olurken  pişmişi kebap halinde 2 katına 500 liradan  satılıyor.
 NEFİS TADI VE AROMASI DAMAK ÇATLATIYOR
Nefis tadı ve aroması ile damak çatlatan lezzet olan Kestane Kebabı  hasat mevsiminde yılın belirli aylarında tezgahlarda yer alıyor. 
Kestaneler ortadan bir kesici aletle çizilerek mangal kömürü ateşinde veya fırınlarda pişiriliyor. Yaklaşık yarın saat pişme süresi olan kestaneler kesilsen yerlerinden ikiye ayrılıyor ve kolayca  kabuklarından ayrılarak afiyetle tüketiliyor. Çay ile birlikte mükemmel  bir oyumu olan kebap lezzeti insanların ağızlarında hoş bir tat bırakıyor. Fiyatının 500 lira olması ise İnsanların  alım gücünü düşürüyor.
61B6D2Da F1D5 48D2 Bc99 0C37721E96Ab

Muhabir: Ercan Aygün