Futbol tutkusunun tüm dünyayı kasıp kavurduğu yıllar…

Türkiye'de de futbol sevgisinin tavan yaptığı, Beşiktaş'ta Şenol-Birol, Galatasaray'da Metin Oktay-Turgay Şeren, Fenerbahçe'de Lefter gibi efsane futbolcuların top koşturduğu yıllar…

Galatasaray'da adını sadece Türk futboluna değil, aynı zamanda dünya futbol tarihine yazdıran "gollerin kralı "Metin Oktay" ile eşzamanlı olarak Galatasaray'da top koşturan  Zonguldaklı futbolcu Güngör Akay 1955-1956 sezonunda kulübe transfer oldu.

Güngör Okay, Metin Oktay ve Turgay Şeren'in yer aldığı takımda forvet olarak yer aldı, Zonguldaklı futbolcu Güngör Okay 1957 yılına kadar Galatasaray futbolh takımında yer aldı, 22 maçta toplam 6 gol attı.

O yıllarda İstanbul'da özel bir lig vardı ve İstanbul Profesyonel 1. Ligi  1952 ile 1959 yılları arasında Beşiktaş, Beykoz, Emniyet, Femerbahçe, Galatasaray, İstanbulspor,, Kasımpaşa ve Vefa gibi İstanbul takımlarının kendi aralarında müsabakalar yaptığı resmi bir ligdi.

1955-1956 sezonunda oynanan İstanbul liginde Galatarasay şampiyon oldu ve Güngör Okay 7 maçta 3 gol attı.

Güngör Okay, 1957 yılında İstanbulspor'a trnsfer oldu,1962 yılında Yedikule Emniyetspor'a transfer olan Güngör Okay, 1964 yılında futbolu bıraktı.

1935 yılında Zonguldak'ta doğan Güngör Okay, 4 Ocak 1984'te İstanbul'da vefat etti.

Galatasaray'ın ünlü gol kralı Metin Oktay'la çektirdiği bu fotoğraf Zonguldak Nostalji'de bu şekilde yerini aldı.

(Haber: Neriman Dengiz)

Editör: Oğulcan Öz