Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "esnaf ÖTV ödemeyecek" müjdesini memnuniyetle karşılayan taksici esnafları ancak sıfır araç konusunda otomobil karaborsacılığını yapıldğını belirterek yetkililere önlem alın çağrısında bulundular.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Esnafımız şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, çekici işletmeciliği ve aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek" müjdesi taksi esnafı memnunlukla karşıladı.


"AK PARTİ YOLLARI GÜZELLEŞTİRDİ ŞİMDİ  ARAÇLARIMIZ DA GÜZELLEŞECEK"

Takscii esnafı Osman Ege, "Bu iş bizim için Tabii çok önemli bir şey, yani arabalarımızın yenilenmesi insanım ok güzel bir şey. Eski arabayla zaten insanlara hizmet vermek bizi de yoruyorfı. Yani eskiden yollarımız kötüydü şimdi daha iyi çok güzelleşti hani AK Parti geldikten sonra hani Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan'ın gelmesinden sonra yollarımız güzelleşti ama arabalarımız eskiydi. Şimdi ÖTV ödemeden değiştirme imkanımız oldu Tabii ki memnunuz ifadesini kullandı.

"GALERİCİLER OTOMOBİL KARA BORSACILIĞI YAPIYOR"

Taksi esnafı Osman Ege ancak Türkiye'de pandemi sonrasında meydana gelen çip krizi ile birlikte sıfır araç bulmak konusunda sıkıntılar yaşandığına dikkat çekerek, "Sııfır araç konusunda sıkıntıvar.
Galericiler kara borsacılar şu an sıfır otomobilleri saklıyorlar.  Buna da bir çözüm bulurlarsa çok iyi olur.  Bizim daha kaliteli hizmet verebilmemiz için zaten arabaları yenilemeyiz şart ancak karaborsacılık nedeniyle sıkıntı yaşıyoruz" ifadesini kullandı.

"ÖTV ÖDEMEYECEK OLMAMIZ ÇOK GÜZEL"

Diğer taksici esnafı Abdullah değirmenciler ise, "ÖTV ödemeyecek olmamız gerçekten çok güzel. İnşallah bundan yararlanmak istiyoruz ancak sıfır otomobil bulma konusundaki sıkıntıların da aşılmasını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.


(Haber-Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz