TÜBİTAK Bireysel Genç Girişimci Destek Programı (BiGG), gençlerin hayallerini gerçekleştirmelerine ve iş dünyasında güçlü bir yer edinmelerine olanak tanıyor. Bugüne kadar 2.370 ticari fikir, 2.5 milyar TL'lik destekle hayata geçti.

TÜBİTAK BiGG Programı, iş fikirlerini ticari ürün ve hizmete dönüştürmek isteyen girişimciler için üç aşamalı bir süreç sunuyor. İlk aşamada, girişimciler iş fikirlerini TÜBİTAK'a sunarak değerlendirmeye tabi tutulurken, sonrasında 149 farklı uygulayıcı kuruluş aracılığıyla mentorluk ile hızlandırıcı eğitim desteği sağlanıyor. Başarılı olan projeler, şirket kurma sürecine geçme şansı buluyor.

KİMLER BAŞVURABİLİYOR?

Üniversitelerde ön lisans, lisans, yüksek lisans ya da doktora programlarına kayıtlı öğrenciler veya mezunlar BiGG programına başvurabiliyor. Ancak adayların, daha önce herhangi bir işletmede ortaklık yapmamış olmaları ve başka bir destek programından yararlanmamış olmaları şartı aranıyor. Program yılda iki kez başvuruya açılıyor ve detaylı bilgilere TÜBİTAK'ın resmi internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

Kaynak: Bülten