Türkiye  Amatör Spor Kulüplere Konfederasyonu Başkanı, bir önceki dönem de Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nda üyelik yapan  Ali Düşmez, Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Kemal Demir’i ziyaret  için Zonguldak’a geldi.
Düşmez, Zonguldak’ta Amatör sporn geleceği adına önemli açıklamalarda bulundu. Tasarruf tedbirlerinin sporcular üzerinde uygulanmasının yanlış olduğunu belirten Düşmez, şunları söyledi;

"Biliyorsunuz son zamanlarda  çıkan tasarruf tedbirleri konuşuluyor. Tasarruf tedbirleri her yerde yapılır. Ülke için, aile için ve kişi için yapılması gerekir. İsraf yapılmamalı. 
Ama tasarruf deyince gençlerin sporundan keserek  tasarruf olmaz. Yerel  Belediyeler ne yapan onu da bilmem.Ama  gençlere spor yaptırırken tasarruf olmaz. Futbol olarak konuşmuyorum  amatör sporun ve  gençlerin   üzerinden Devletimiz ve yerel yönetimlerimiz desteğini kesmesin. 

Tasarruf tedbirleri konusunda bir mesajda kulüplerimize vermek istiyorum. Belediye’den veya Sponsorlardan destek alıp hemen Şampiyon olalım mantığı ile hareket etmesinden. Altyapı ve tesise  önem versinler. Eğer maddi imkan yoksa planlamalarını ona göre yapsınlar. Bütçelerine göre iş yapsınlar. Temeli sağlam atın onun üzerinde yükselsinler. Parayı bulduğun zaman hemen şampiyonluk olmaz. Kulübün geleceğini düşünerek hareket etsinler”
 

Muhabir: Ercan Aygün