Ünlü Teknik Adam Giray Bulak, Zonguldakspor ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Giray Bulak Kanal Z televizyonunda Pazartesi Akşamları saat 19.30'da yayınlanan 90 dakika programına katıldı. Metin Kudu'nun sunduğu programın bu haftaki stüdyo konukları Zonguldakspor yönetim kurulu üyeleri Şükrü Öztürk ve Ferdi Kesikoğlu oldu.
Programa telefonla görüntülü olarak bağlanan Teknik Direktör Giray Bulak Türk Futbolu ve Zonguldakspor hakkında önemli tespitlerde bulundu.
Zonguldak'ta Erdoğan Demir, Ahmet Birdal, Muammer Birdal başta olmak üzere tüm tanıdıklarına selam gönderen Giray Bulak Zonguldakspor'a elinden gelen her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu ifade etti.
'İSİM DEĞİŞİKLİĞİNE SEVİNDİM'
Giray Bulak duyguları da şöyle dile getirdi" Zonguldak'ta
1994-95 sezonunda görev yaptım. Orada çok tanıdığım ve dostum var. Türkiye yabancı hocaların gelmesi normal çünkü o bizim hatalarımızın kaynaklanıyor. Futbola biz nasıl bakıyoruz, Avrupalı nasıl bakıyor. Bunlar çok önemli. Dolayısıyla yabancı hocanın gelmesi de normal. Zonguldak'a gelince 30 senedir hala bir çivi çakılmışsa biz futbolun gelişmesini nasıl konuşalım. Bunları tartışmak zor tabii.
Türkiye'de teknik direktörlüğü başkanlar yapıyor, hocalarda onların yardımcılığını yapıyor.
Ben hocalık kariyerinde 26'ya yakın takım çalıştırdım. Maçlar oynandığında ilk önce çalıştığım takımların aldığı sonuçlara bakarım.Takip ediyorum.Zonguldakspor'da bunlardan bir tanesi. Takımın isminin Zonguldak FK olmasından çok mutlu oldum. Orada şimdi bir birliktelik var birleşme var. Grupta Orduspor-Sebatspor,  Kahramanmaraş gibi güçlü takımlar var. Ben isterim Zonguldakspor'un şampiyon olmasını. Zonguldak benim çalıştığım en önemli takımlardan biri. Ama bakıyoruz hala bir tesisi yok. Bu anlamda bir çivi çakılmamış. İnşallah  yeni yönetimle birlikte bu sorunları aşar. Ben Giray Bulak olarak kalbimde ayrı bir yeri olan Zonguldakspor'a her türlü yardıma daima hazır oldu mu belirtmek isterim. Oradaki tüm dostlarıma ve tanıdıklarımdan selamlarımı sunuyorum . Zonguldakspor'a spora başarılar diliyorum"
TARAFTARI OLAN TAKIM ÇIKSIN 
Türkiye liglerinde fazla maç izlemediğini genelde İngiltere Almanya gibi Avrupa liglerinde izlediğini belirten Giray Bulak"
Bakıyoruz Türkiye Süper Ligi'ne bin taraftarı olmayan takımlar Lig'de oynuyor. Bu takımlara üçte birini bile dolduramadığı büyük stadyumlar yapmışlar. Binlerce taraftarı olan Zonguldak, Bursa, Eskişehir gibi bir köklü takım alt liglerde yer alıyor. Benim şahsi düşüncem taraftar olan, büyük camialara hitap eden takımlarının liglerde yer alması. Bunun içinde herkes üzerine düşüne yapmalı.
Bir de ben stadyumların il dışına taşınmasına çok karşıyım. Stadyumlar şehre yakın olmalı. Vatandaşlar rahatça yürüme mesafesinde stadyuma ulaşabilmeli. Şehir dışında yapılan stadyumlara bakıyoruz hiçbiri dolmuyor. Futbol seyirci ile oynanır. Deyirciyi futboldan koparma mak lazım Zonguldak'a yeni stat yapılacaksa mevcut aynı yerine yapılmalı" dedi. 

Muhabir: Ercan Aygün