Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Organizasyonu; Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Zonguldak Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi İş Birliği ile lise ve orta okullarda öğrenim gören öğrencilere yönelik gerçekleşen girişimcilik seminerleri devam ediyor.
TOBB Zonguldak İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi üyeleri; Zonguldak’ta yer alan lise ve ortaokullarda öğrencilere girişimciliği anlattı. Girişimcilik seminerleri; İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi, Zonguldak Kız Meslek Lisesi, Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi, Zonguldak Ticaret Meslek Lisesi, Zonguldak Erdemir Anadolu Lisesi ile Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu'nda yapıldı. Seminerde; Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri, kendi girişimcilik hikayelerini anlatarak, öğrencilere gelecekte seçmek istedikleri mesleklerle ilgili rol model oldular. Söz konusu seminere; TOBB Zonguldak Kadın Girişimciler kurulu İcra Komitesi Başkanı Hikmet Yılmaz, Kurul Üyeleri; Nurhan Uzun, Aynur Ermis, Hatice Bartu , Pınar Aydoğan ,Emine Burçin Oktay, Birsen Değirmenci, Züleyha Yazıcı ve Sevgi Alay katılım sağladı.
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir; “ İlimizde ki girişimcilik kültürünü artırması ve farkındalığın sağlanmasına yönelik faaliyetler yapmaktayız. Bu bağlamda İlimiz Milli eğitim Müdürlüğü ile TOBB Zonguldak İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi iş birliği ile girişimcilik eğitimleri vermeyi planladık ve organize ettik. TOBB Zonguldak İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi üyelerimiz sırasıyla okullarımızda eğitimler vererek gençlerimize rol model oluyorlar. Kendilerini tebrik ediyorum. Bu konuda ki çalışmalarımız artarak devam edecek “ dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ