Genel Maden İşçileri Sendikası ( GMIS ) Genel Başkanı Hakan Yeşil, 14 Ekim 2022 tarihinde Amasra'da meydana gelen ve 42 madencinin hayatını kaybettiği facia ile ilgili konuştu. 
Aynı zamanda Yeşil, geçtiğimiz günlerde Ak Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a yaptıkları ziyareti değerlendirerek Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun  (TTK) özelleştirilmesi iddiaları konusunda açıklama yaptı. 

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI'NIN YAPTIĞI İŞLEMİ KABUL ETMİYORUZ” 

Genel Maden İşçileri Sendikası ( GMIS ) Genel Başkanı Hakan Yeşil, faciada hayatını kaybedenleri rahmetle anarken, soruşturmanın devam ettiğini ifade etti. 
Ayrıca Yeşil, Hazine Ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in TTK özelinde kapatılan konuyu tekrar gündeme getirdiği belirttiği açıklamasında; 

“14 Ekim 2022 tarihinde Amasra'da bir facia yaşandı. Tam iki yıl geçti. Arkadaşlarımız adına anma programı düzenledik. Oradaki kardeşimizi saygıyla anıyoruz. Rabbim inşallah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Bu durum bizim için çok önemli. Kazanma açısından müessesemizin tekrar ayağa kalkması ve oradaki acıların telafi edilmesi adına yoğun çalışmalar yapıldı. İnşallah olumlu sonuçlar alacağız.
Şimdi şöyle bir algı var. Bu algıyı ortadan kaldırmalıyız. Kurumu demiyorum. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yönetimsel değişikliklerinin ileri dönük ne zararlar getireceğini, Hazine ve Maliye Bakanı'nın yapmak istediği bu çalışmayla alacağı yetkilerin neden bu kadar büyük olduğunu belirtmek istiyorum. O dönemde Sayın Bakanımız ve vekillerimiz, il başkanlarımız, Zonguldak milletvekillerimiz ve il başkanıyla toplantı yaptık. Ben orada açıkça söyledim. Bugün yapılmak istenen, hem Enerji Bakanlığı hem Ulaştırma Bakanlığı'nın Hazine ve Maliye Bakanlığı'na geçmesiyle ilgili bir çalışmaydı. Bu, o dönem için kapatıldı. Ancak programda Sayın Bakanımız Mehmet Şimşek, bu konuyu tekrar gündeme getirdi. Ne yaptı? Yediyi altıya düşürdü. Altı kişiden oluşacak bir yönetim oluşturulacak ve yakın zamanda bu konu tekrar gündeme gelecek.
Bizim bu yetkilerle beraber, yani bu yönetimsel değişiklikle, yoğun kapama, açma, küçültme, devretme gibi işlemlerin Hazine ve Maliye Bakanlığı'na geçeceğini ısrarla söylüyorduk. Bunun da niyetleri, eliyle geçtikten sonra bir meclise tekrar açma veya kapama gereği olmadan, yani bir alt komisyona sokmasına gerek olmadan, yönetim kurulu kararında her türlü işi kendisinin yapabilecek pozisyona gittiğini görüyoruz. Bizim derdimiz hukuk ve bunu takip etmeye çalışıyoruz. Yine söylüyorum, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yapmak istediği işlemleri kesinlikle tartışıyoruz” ifadelerine yer verdi.
 

Muhabir: Neriman Dengiz