Zonguldak’ın Kozlu İlçesinde bugün yapılması gereken Dağköy Yağlı Pehlivan güreşleri  yağan yağmur nedeni ile  iptal edildi.
İl Özel İdaresi’nin destekleri ile bu sene  34’üncüsü yapılması planlanan Dağköy Yağlı Güreşleri kötü  hava koşullarından dolayı iptal edildi. Alınan bilgilere göre bu sene  güreşler yapılmayacak.
İl Özel İdaresi Başkanı Necdet Karaveli,  yağlı güreşlerin  Bölgede yağan yağmur ve kötü hava koşulları  nedeni ile iptal edildiğini duyurdu.
ÜNLÜ  GÜREŞÇİLER KATILACAKTI
Kozlu’ya bağlı  Dağköy Bölgesinde geleneksel olarak yapılan  Yağlı Güreşlere bu sene  birbirinden ünlü   pehlivanlar katılacaktı. Bugün Saat 12.00’de yapılması planlanan ve duyuruları yapılan güreşlerde; Ünlü Pehlivanlar  Mehmet Yeşil, Hamza Köseoğlu,  Ünal Karaman,  Süleyman Başar,  Ahmet Serbest’in yanı sıra  Arif Akın, Erkan Ertan, Güngör Erkin, Osman Özgün, Yıldıray Akın, Fahri Çakıroğlu, Recep Taslak, Onur Şenel, Bekir Eryücel, Serdar Yıldırım, Süleyman Aykırı, Fatih Atlı, Kemal Şahin, Serhat Gökmen, Yunus Emre Yaman,  gibi ünlü güreşçiler mücadele  edecekti.
TÜM HAZIRLIKLAR YAPILDI
Güreşçilerin gerçekleştirileceği Kozlu Dağköy Bölgesindeki er meydanında tüm hazırlıklar yapılmıştı. İl Özel İdaresi ve Kozlu Belediyesi ekipleri yaklaşık 1 ay süren çalışmalar sonrasında  güreş alanındaki tüm eksikleri giderdi. Çimler biçildi , tribünler temizlendi, çevre düzenlemesi  yapılmıştı.
GÜREŞLERE YAĞMUR ENGELİ
 Bugün yapılması saat 12.00’de planlanan ve bu sene 34’ücüsü organize edilecek Güreşler Zonguldak ve çevresinde yağan şiddetli yağmur ve hava muhalefetinden dolayı iptal edildi. Güreşlerin iptal edilmesi sporseverleri üzdü.
KARAVELİ AÇIKLADI
Güreşlerin  iptal  edildiğini İl Özel İdaresi  Başkanı Necdet Karaveli sosyal medya hesabından duyurdu. Beklenmedik  durumdan dolayı güreşlerin iptal edildiğini belirten Karaveli, yaptığı açıklamada”  Yoğun yağış nedeni ile maalesef  Kozlu Dağköy Güreşlerimiz iptal olmuştur. 
Organizasyonda emeği geçen herkese ve bu saate kadar aramızda olan protokolümüz ve  vatandaşlarımıza teşekkür ederim.” dedi
BU SENE YAPILMAYACAK
Vatandaşların ve pehlivanların merakla beklediği 34’üncü Kozlu  Dağköy Yağlı Güreşleri  yağmur yağışı dolayısı ile iptal edilmek zorunda kalındı. Güreşlerin bu sene yapılmayacağı öğrenildi. Güreşlerin iptal edilmesi  katılacak olan sporcuları ve Ata sporu güreş severleri  üzdü. Dağköy Yağlı  Güreşlerinin

Önümüzdeki yıl tekrar kaldığı yerden  büyük bir katılım ve coşku ile yerden organizasyon yapılacağı ifade edildi.
 

Muhabir: Ercan Aygün