TTK’da istihdam edilen 2 bin pano ayak üretim işçisi gruplar halinde işbaşı yapmaya devam ediyor. Yeni madenciler, işbaşı yaptıkları müesseselerde yeraltındaki mesaileri öncesi yapacakları çalışmalar, malzemelerin kullanımı, iş sağlığı ve güvenliği gibi konularda eğitim alıyor.
GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Gelik İşletmesi’nde işbaşı yapan ve eğitimleri süren yeni maden işçilerini ziyaret etti. Ziyarette GMİS Karadon Şube Başkanı Kemalettin Karataş ile temsilciler hazır bulundu. 

'İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KONUSUNDA ASLA TAVİZ VERMEYİN'

Genel Başkan Yeşil, yeraltında önceliğin iş sağlığı ve güvenliği olduğunu ifade ederek madenciliğin temel kuralları konusunda maden işçilerini bilgilendirdi. Yeşil, “Öncelikle bu salonlarda değerli mühendis arkadaşlarımızın verdiği bilgileri can kulağıyla dinleyin. Bunlar iş hayatınızda her zaman size gereken temel bilgilerdir. Yeraltında bu edindiğiniz bilgilerle tecrübe kazanacaksınız. Tüm eğitimlere eksiksiz katılarak madenciliğin temel bilgilerini en iyi şekilde öğrenin. İş sağlığı ve güvenliği konusunda asla taviz vermeyin. Ocaktan çıkan en değerli cevher insandır. Herkes işini doğru yapacak. Bizim işimiz birbirini takip eden bir iştir. Sizden sonra oraya başka bir vardiyadan arkadaşımız gelerek işi devam edecek. O nedenle size verilen işleri tam ve eksiksiz yapmaya özen gösteriniz. Şefleriniz, nezaretçileriniz, amirlerinizi dinleyerek çalışın. Sendikanız sizin yanınızda. Bizler sizlerin en iyi şekilde çalışma hayatınızı sürdürmek için buradayız. Ne yaparsak iş sağlığı ve güvenliği kurallarıyla bu iş yerimize sahip çıkacağız. Ardından sağ salim buradan emekli olacağız. Bu bayrağı bizler gidince sizler teslim alacaksınız. O nedenle hep beraber kurumumuzu yaşatacağız. Sizlere başarılar diliyorum.” dedi.

Kaynak: İHA