Zonguldak’ın Kilimli ilçesine çalışan halk otobüsleri 65 yaş  emekli ve ücretsiz biniş yapanların kartlarını iptal edeceğini açıklamasının ardından bir kriz yaşanmıştı.
Kilimli Belediyesi  bu gelişme üzerine  HO Plakalı Özel Halk Otobüsü Hattının 5 yıl süre ile  kiraya verilmesi için ihale yapacak.
 Kilimli Belediye Başkanlığı ihale tarihini belirleyerek  İlan verdi. İlanda şu bilgilere yer verildi” Zonguldak ili Kilimli İlçesi sınırları içinde Kilimli Belediyesi adına toplu taşıma hizmeti verecek 5 yıl süreli HO plakalı Özel Halk Otobüsü hatları ihale edilecektir.
Kilimli Belediyesi adına toplu taşıma hizmeti verecek mevcut hatlarda/güzergâhlarda 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 15'inci maddesinin (f) bendi gereği 5 yıllığına, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 45’inci maddesi uyarınca Açık Teklif Usulü ile İhale yapılacaktır”

   Zonguldak Şehir Merkezi ile Kilimli İlçe Sınırları içinde Mevcut 3 Adet Hat/Güzergahlarda   3 adet Hat/Güzergah En az 12 Adet HO plakalı araçlar ile taşıma yapılacak.
İhale    12 Ağustos 2024 Saat  15.30 Kilimli Belediyesi toplantı salonunda yapılacak. İhale bedeli olarak aylık  kira 27.999,30 lira olarak belirlendi.
Haber merkezi

Kaynak: Haber Merkezi