Yaptığı gösterilerle ilçedeki etkinliklere büyük renk katan Çaycuma Belediyesi Halkoyunları Topluluğu, Kobuleti kentinde düzenlenen festivalde gösteri yapmak üzere Gürcistan’a gidiyor.

Çaycuma’da düzenlenen etkinliklerde yaptığı gösteriler, özel günlerde gerçekleştirdiği koreografilerle büyük beğeni alan Çaycuma Belediyesi Halkoyunları Topluluğu, kültürümüzün en etkili dalı olan halkoyunlarını yaşatmaya, oyunlarımızı yurtdışında sergilemeye, Çaycuma'nın adını duyurmaya devam ediyor. 06-11 Haziran 2024 tarihleri arasında Çaycuma Belediyesinin Tataristan’daki kardeş şehri Agryz’daki Sabantuy Bayramı’na katılarak gösteriler yapan Halkoyunları Topluluğu şimdi de Gürcistan’a gitmeye hazırlanıyor.

ÇAYCUMA’YI EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Gürcistan Kobuleti şehrinde, 30 Haziran - 06 Temmuz tarihleri arasında yapılacak festivale 40 kişilik bir kadro ile katılacak topluluk, başta Çaycuma olmak üzere ülkemizin pek çok yöresinden halkoyunu sergileyecek. Çaycuma Belediyesi Halkoyunları Topluluğu Sorumlusu Nilgün Çelik, “Gürcistan’daki festivale katılmak için yoğun bir çalışma içindeyiz. Orada Çaycuma’yı ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Yurtiçinde ve yurtdışında kültürümüzü tanıtmak, ilçemizin adını duyurmaktan çok mutluyuz ve gurur duyuyoruz. Bize her konuda destek veren Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı’ya çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Kaynak: Haber Merkezi