22. Dönem Zonguldak Milletvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Harun Akın, dün il başkanlığına ön seçime 3 değil 7 aday adayın katılması için dilekçe verdiklerini, artık bundan sonraki sürecin İl Başkanlığı ve Genel Merkez arasında yürüyeceğini ifade etti.

En baştan itibaren 3 kişi arasında olan ön seçimin partiye büyük zarar vereceğini ön seçim 7 kişiyle yapılması için ilk açıklamayı yaparak öncü olduğunu ifade eden Harun Akın önemli açıklamalarda bulundu.

Kendisinin, bu konuda elinden geleni yaparak vicdanen rahat olduğunu ifade eden 22..Dönem Zonguldak'ı Milletvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Harun Akın,  "Ben elimden geleni yaptım ve vicdanen de çok rahatım. Benim derdim ön seçimden çıkmak değil seçimi kazanmak." ifadesini kullandı.

"2014'TEKİ FİLM TEKRAR SAHNEYE KONULMAK İSTENİYOR"

2014'teki filmi tekrar gördüğünü ve kapı arkasındaki bazı güçlerin Harun Akın'ı engellemeye çalıştığını belirten 22. Dönem Zonguldak Milletvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Harun Akın, şunları söyledi:

"O İKİ ADAY ADAYI ARKADAŞIMIZA GELSEYDİ ÇOK DAHA İYİ OLURDU"

"Dün gerçekten önemli bir gündü.  Bu süreçle ilgili ben  bu sürecin başından yani Cumhuriyet Halk Partisi'nin Zonguldak Belediye başkan adaylık sürecinde aday adayı olarak müracaat ettiğim ilk günden bugüne kadar, düne kadar yöntemle ilgili hiçbir açıklama yapmadım takdir edersiniz, ne sosyal medyamda, ne de sizlere, siz değerli gazeteci arkadaşlarımca çok soruldu bu bana. Ön seçim mi istiyorsun, ne istiyorsun diye.  Ben örgütten gelen bir adamım. Ben bu partinin yıllarca il başkanlığını yapmışım. Milletvekilliğini yapmışım. Örgüt terbiyesini, partiye nelerin zarar verip vermeyeceğini çok iyi bilen bir insanım. O yüzden ben sabırla hiçbir şekilde bir açıklama yapmadım. Niye? Çünkü genel merkezin bu süreçle ilgili önden bir açıklaması vardı. Genel merkez diyor Ki ben yerel seçimlerle ilgili anket yapacağım. Ön seçim yapacağım, temayül yapacağım, örgüt görüşü alacağım. Yani genel merkezin böyle bir parti mensupları var. Şimdi genel merkezin böyle bir kararı varken sürece hakim iken ben buradan şunu istiyorum, bunu istiyorum demen benim yetişmiş olduğum siyasi terbiye parti terbiyesine yakışmayacak diye. Hiçbir şey söylemedim. 
Sabırla bekledim. Ama maalesef burada Zonguldak'ta  aday adayı noktasında dışarıdan destek alan arkadaşlarımız var. Olabilir. Hepimizin olur. Bu gayet doğal. Ama maalesef medyada medyada Özellikle bir arkadaşım böyle beni sanki ön seçimi ben istemiyorum. Altı aday adayı ön seçim istiyor. Beni ayırarak yani altı artı bir yaparak çok ciddi şekilde bir algı yaratıldı. Buna tabii çok üzüldüm. Ben hiçbirine cevap vermedim. 

Bana sizler tarafından telefon açıldı. Ne diyorsunuz buna? Ben süreci izliyorum dedim. Genel merkezin aldığı karara kaldı ki ben aday adayı olduğumda zaten genel merkezin biraz evvel saydığım anket, temayül, örgüt görüşleri bunu bilerek girdim. Ama genel merkezde karar alınırsa zaten arkasındayım demektir bu. 
Tabii işte çok kısa bir süre önce, işte birkaç gün önce. Cumhuriyet Halk Partisi'nin parti meclisinden  Zonguldak'ta ön seçim. Kararı alındı.
Şimdi anket yapılıyor dendi. Bir haliyle tabii biz de Ankara'da ilişkilerimiz var. Genel merkezde arkadaşlarım var.  Anketi yaptınız mı dedim. Anketi yaptık dediler. Anketten ben Birinci çıkmışım. E tamam dedim birinci çıktıysam sorun ne? Işte diğer isimlerle  yakın olduğum söylendi. 

Aslında burada bence kendim 2014'de gördüğüm filmi tekrar görüyorum hissine kapıldım. Nedir o? Işte ankettir birbirine Yakın ön seçim. Şimdi burada madem anket kararı verdi genel merkez. Anket sonucunu uygulasın. Yani birinci çıkmış kim çıkmışsa uygulasın. E uygulamadı. Biz dedi burada yakın  rakamlar aldık ve ona da saygı duyduk. Tamam. Tamam dedik. Öyle olsun. Hiç sorun yapmadık. Ama bir baktık ki Zonguldak ve genel merkezde 7 aday adayı varken içinden 3 tanesi işte bu anket sonucuna göre ayıklanarak 3 arkadaş, 3'ün içinde ben de varım. 

"BENİM DERDİM ÖN SEÇİMDEN ÇIKMAK DEĞİL SEÇİMİ KAZANMAK"


Yani o gece mesela diğer 3'ü  içinde olan bir arkadaşım, diğeri de öyle herhalde.  Böyle çok memnun oluyor yani işte demokrasi, işte Zonguldak'ta ön seçim dedik zafer edasıyla herkese teşekkür... Ben bu açıklama yanlış dedim. Çünkü gece sabaha kadar uyumadım. Niye yanlış? 7 arkadaş müracaat etmiş. 7 arkadaşı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'ne paralarını yatırarak aday adayı olmuşlar. E bunun için de çok değerli insanlar var. Belediye başkanlığı yapmış, mesleğini icra etmiş. Belediye meclis üyesi var. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Grup Başkan Vekili var, mecliste. E şimdi bu arkadaşları ikna etmeden, bu arkadaşlara bu yöntemi nasıl olduğunu, nasıl siz dışarıda kaldığınızı anlatmadan, ki bunları ayırırsan bizim çok büyük sıkıntımız olur seçimlerinde. Yani benim derdim ön seçimden çıkmak değil. Bu başka bir mekanizma. Benim derdim seçimden çıkmak. Zonguldak halkının onayından çıkmak ve Zonguldak Belediye Başkanınolmak. 
Evet. O yüzden derhal işte sizlerin de bildiği, hepinizin paylaştığı haber sitelerimizde açıklamayı yaptım. Açıklamayı yapınca iyi de oldu. Diğer aday adayı arkadaşlarımla görüştük. Onlar da tekrar heyecanlandılar İIşte dün partiye onun için geldik. Dilekçelerimizi verdik. Şöyle de oldu. Oradaki toplantı tabii ki o 7 aday adayının hepsi gelseydi daha şık olurfu ancak 2 Arkadaşımız gelmedi. 
Ben ve işte  4 tane dışarıda kalan  arkadaşlarımızla güzel bir toplantı oldu. 

"BİZ DİLEKÇEMİZİ VERDİK VE BUNDAN SONRASI ARTIK PARTİMİZİN KARARI"


Aslında il başkanımıza da en azından o  arkadaşlarımıza  kararla ilgili bir açıklama fırsatı yarattık. Biz düşüncelerimizi söyledik. Onlar söylediler. Bence çok yararlı bir toplantı oldu. Dilekçelerimizi de verdik. Şimdi tabii ki bundan sonrası yine partimizin kararı.

"KAPI ARKASINDAKİ BAZI GÜÇLER HARUN AKIN'I ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR"

Yani ama ben  bu vesileyle şunu söylemek istiyorum sevgili hemşehrilerim. Yani bakıyorum  bu benim siyasetimde hep olmuş. Bu başka bir şey. Şimdi ben bu dünkü işle ilgili buraya kadar söylüyorum Daha sonra da şunu sizler aracılığıyla söylemek istiyorum. 2002'de milletvekili olduğumda aynı zorlukları yaşamış bir adamım. Daha sonra 2007'de yine yaşamış insanım. Yani ben ne hikmetse Zonguldak sevdamla buluşmak üzereyken hep onu bir şekilde hizmet etmeye yönelik çalışmalarımızı bitirip sonuç alırken böyle görüyorum ama hep kapı arkasında gördüğüm bazı güçler bunu bir şekilde bozmayı beceriyorlar.


"BEN CHP TABANINA GÜVENİYORUM HER NE OLURSA OLSUN BENİM ZONGULDAK'A HİZMET ETME AŞKIMI ENGELLEYEMEYECEKLER"


Ama ben neye güveniyorum? Ben Zonguldak'ın Cumhuriyet Halk Partililerine güveniyorum. Zonguldak halkına güveniyorum. Evet. Siz ne yaparsanız yapın benim Cumhuriyet Halk Parti tabanıyla olan bağımı ve Zonguldak olan aşkımı Zonguldak'a hizmet etme olan aşkımı hiçbir şey engellemeyecek.

"ZONGULDAK'I CUMHURİYET HALK PARTİSİ'NİN DEĞERLİ ÜYELERİNE EMANET EDİYORUM"

İşte önümüzdeki bu hafta  Cumartesi günü tam bir açıklamada partiden gelmedi ama bir ön seçim yaşayacağız. Bu durumu Cumhuriyet Halk Partisi'nin değerli üyeleri çözecektir. Benim Zonguldak'a olan sevdamı, Zonguldak'a olan hizmet aşkına omuz vereceklerdir diye düşünüyorum. Ve  şimdiden ön seçime katılacak bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum.
Cumhuriyet Halk Partisi'nin üyelerine nasıl defalarca İl Başkanı seçtiler.  Ön seçimlerde desteklediler.  milletvekili yapmamda çaba gösterdilerse Zonguldak Belediye Başkanı yapmak için de  o koltuğu tekrar Cumhuriyet Halk Partili bir kardeşlerine ve kendilerine kazandırmak için  büyük bir mücadele gösterecekleri Inanıyorum. Kendimi Zonguldak'ın  Cumhuriyet Halk Partisi'nin üyelerine emanet ediyorum.


BİZ DİLEKÇEMİZİ VERDİK BUNDAN SONRA SÜREÇ İL BAŞKANLIĞI VE GENEL MERKEZ ARASINDA YÜRÜYECEK

Genel merkez bizim siyasi amirimiz, karar veren onlar. Parti meclisi merkez yönetimi kurulu, genel başkanı hepsi burada il başkanlığı, ilçe başkanlığı. Şimdi biz bütün dilekçemizi ve görüşlerimizi il başkanına söyledik. Bundan sonra süreç İl Başkanı'yla genel merkez ilişkisidir. Oradan ne çıkacak? Ona göre ayrıca konuşuruz. Ben elimden geleni yaptım ve icdanende  bir kere hem rahatım hem de sorumluluk alacağız. 

TEK AMACIM ZONGULDAK'A HİZMET ETMEK

Tabii ki derdimiz ön seçimden çıkmak ama Zonguldak'ta halkın huzurundan çıkamadıktan sonra benim ön seçimler  birinci çıkmamın hiçbir anlamı kalmıyor. Bizim derdimiz hizmet etmek. 


ZONGULDAK MERKEZİ HÜKÜMETTEN HAK ETTİĞİNİ ALAMIYOR

Zonguldak madenci kenti.  160 yıldır bu şehirde, kömür üretiliyor ve kömürle Türkiye'nin değil, dünyanın marka şehri. Kömür, dünyanın en zor, en meşakkatli işi.  Kolunu veriyorsun, bacağını veriyorsun, meslek hastası oluyorsun şehit oluyorsun. O kent Zonguldak. Şehit kenti. Ama gel gelelim Zonguldak olarak bunun karşılığını merkez hükümetten almıyoruz. Yani yolumuz yapılıyor, suyumuz geliyor. Bunlar zaten olması gereken işler. Ama Zonguldak bu verdiklerinin karşılığında fazlasıyla hak ettiğini almıyor.


ZONGULDAK'IN TAPU SORUNUNU ÇÖZECEĞİM
Zonguldak'ta tapu yok. Zonguldak'ta binlerce insanın tapusu yok. Oturduğu evin tapusu yok. Yani şimdi siz Zonguldak'ta belediye başkanı adayı olacaksınız. Aday adayı olacaksınız. Bunu görmeden bu göreve talip olacaksınız. O zaman siz Zonguldak'la ilgili hiçbir şey bilmiyorsunuz. Zonguldak'ın en önemli sorunu tapu sorunu. O yüzden bunun ilk meşalesini de yakan benim. Ve Belediye Başkanı olursam da merkezi hükümetle ilgili buradaki daireleriyle görüşüp nerelerde sorun var onları tümden çözüm için gerek belediye olarak gerek,  Maliye Bakanlığı birimleriyle, merkez ihükümetle o trafiği hızlandıracağız. 

Nerede sorun varsa çözeceğiz. Tapu sorunu kalmayacak. Kalmaması lazım. Tapu olmayan yerde gelişme olmaz, proje olmaz. Ticaret olmaz. Iu hayattan ölüp gittiğiniz zaman çoluk çocuğunuza sağlıklı bir miras bırakamazsınız. Tapu demek her şey demek. o yüzden o kadar çok sorunlar var ki bunları zaten ilerleyen süreçte sizlerle çok uzun uzun konuşacağız. 

Kaynak: Ercan Demir