Karaelmas Gazeteciler Derneği'ni (KGD) ziyaret eden 22. Dönem Zonguldak Milletvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Belediye Başkan Aday Adayı Harun Akın, "Zonguldak'ın geriye gidişini durduracağım" dedi.

Akın, "Tabii ki her aday adayı arkadaşım iddiasını koyuyor, bir şeyler söylüyor ama benim çalışmalarım duygusal değildir Geoogleden alınan böyle süslü cümleler değildir. Benim her söylediğim işin altında bir çalışma vardır. Bir belge vardır. Bir gerçek var. Zonguldak tapusuz kent. Şimdi bu meseleyi anlayarak  irdeleyerek yola çıkıyoruz." ifadesini kullandı.

KGD Başkanı Mustafa Emen ziyaretten dolayı Harun Akın memnuniyetin dile getirdi ve çalışmalarında başarılar diledi.

CHP Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Harun Akın konuşmasında projelerin hazır olduğunu ve sorunları çözmeye talip olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

''ZONGULDAK BUGÜNE KADAR HEP MAĞDUR EDİLDİ''

"Zonguldak bir yerel Seçimi yaşayacak, Türkiye yaşayacak. Zonguldak'ta da bizler yaşıyoruz. Ben de Cumhuriyet Halk Partisi'nde  Zonguldak Belediye başkan adaylığı için aday adayı müracaatımı yaptım. Bu çerçevede arkadaşlarımla birlikte ziyaretlerde bulunuyoruz. Öncelikle yaşayacak olduğumuz seçim hem Türkiye'mize hem de Zonguldak'ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.  Zonguldak geçmişiyle bugünü ele aldığımız zaman Türkiye Cumhuriyeti'ne büyük katkılar olmuş ve bu uğurda bedeller ödemiş bir kent. Ama bunun karşılığında da hep mağdur edilmiş. Hep terk edilmiş, hep sorumlu Bunları görmezden gelinmiş bir kent. Benim de belediye başkanı adayı olma isteğim, arzum bu haksızlığı ortadan kaldırmak içindir. Zonguldak'ın temel konuları, Zonguldak'ın geleceği, Zonguldak'ın sorunlarıyla ilgili benim söyleyecek çok şeylerim var. Zonguldak'la ilgili sorunlar ve çözümler önerisi adı altında bir de kitabım vardı benim. O kitabımı bugün eee karıştırdığım zaman hani neler çözülmüş, neleri çıkartalım, neleri koyalım noktasında bir çalışma yaptığım zaman 20 sene evvel yazdığımız bütün ana sorunlar devam ediyor arkadaşlar. Böyle bir olamaz. Yani böyle bir şehrin biz geçmişimize baktığımız zaman, ülkeye yaptıklarımıza baktığımız zaman hak etmiyoruz. Yani herkesin, her arkadaşının belediye başkanı olmasıyla ilgili bir iddiası olmalı. Bir heyecan olmalı. Benim iddiam ve heyecanım bu. Zonguldak geçmişiyle bugüne geldiğimiz zaman geçmişinden bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti'ne yaptıkları katkıları yani cumhuriyetin ilk şehri diyoruz. Cumhuriyetin bütün inşasında kara yollarında, fabrikalarında, vapurlarında, Zonguldak kömürü katkı sağlamış, sanayinin kuruluşunda Zonguldak Katkı sağlamış. O kömürü yerin üstüne çıkartan Zonguldak'ta 5 bin maden şehidimiz var. Ama karşılığında 20yıldır mağdur ediliyor. 

''BENİM ÇALIŞMALARIM GOOGLE'DEN ALINAN SÜSLÜ CÜMLELER DEĞİLDİR''

Zonguldak'ta ben doğdum. Zonguldak'ta büyüdüm. Zonguldak'ta ticaret yaptım. Siyaset yaptım Zonguldak'ın bütün meselelerine hakimim. İyi kötü bir görüşüm var. Takdir ettiğim konuları var. Ama bütününe baktığımız zaman bir fecaat bir durum ortaya çıkıyor. O yüzden  Zonguldak tapusu yok arkadaşlar. Zonguldak şehrinde elli bin kişinin tapusu yok. Zonguldak'taki 1983 yılında şimdi şöyle başlayalım. 1940'da devletleştikten sonra 3303 sayılı Havza-i famiye Kanunu'na göre kentte çarpık bir kentleşme olmuş. Tamam kabul ediyoruz. Yani o günden bugüne kadar gelen yerel yönetimler burada madenle ilgili şehre olan göçü iyi dizayn iyi planlayamamışlar. Buradan doğru ciddi bir tapusuzluk çıkmış. Gecekondulaşma. 1983 yılında, 2981 sayılı yasayla o günün otoritesi demiş ki ben size yerlerinize  tahsis belgesi veriyorum. Bunu da bir sene içinde tapuya çevireceğim. Ne zaman demiş 1983. Kaç yılındayız? 2023 
Yani tapu olmayınca inşaat yapamazsın. Bankadan kredi alacaksın. Bankaya ipotek veremezsin. Ölürsün. Mirasında çocukların birbirine girer. Yani tapu gibi önemli şey var. Yani birçok arkadaşım tabii ki iddiasını koyuyor, bir şeyler söylüyor ama benim çalışmalarım duygusal değildir Geoogle'den alınan böyle süslü cümleler değildir. Benim her söylediğim işin altında bir çalışma vardır. Bir belge vardır. Bir gerçek var. Zonguldak tapusuz kent. Şimdi bu meseleyi anlayarak  irdeleyerek yola çıkıyoruz. Zonguldak Belediye Başkanı olduğumuz zaman bu dosyayı açacağız Müdürlüğüne beraber çalışarak bizim o yasalaştıktan sonraki sürede ne kadar arkadaşımız toplanmış, ne kadar insanımız almamış, niye alamamışa bakarak Ankara'da bunun tekrar lobisini oluşturup Zonguldak'ın hızlı şekilde tapulaşmasını yapacağız.Bu birinci mesele. 

''ZONGULDAK'TA 70 SENE ÖNCE 4 TANE TENİS KORTU SİNEMALAR VARDI ŞİMDİ SAHNESİ BİLE YOK YAZIK''

Zonguldak şu anda sorunlar yumağı içinde olduğunu görebiliyorum. Ama Zonguldaklı Türkiye'nin en bilinçli insan yapısına sahip bir kenti Zonguldak'ta madenden ötürü her vilayetin hatta her ülkenin mühendisleriyle birlikte kültürünü almış bir kent.
Zonguldak'ta 50 sene evvel 4 tane tenis kortu vardı. Zonguldak'ta 70 sene evvel sinema vardı. 70 sene evvel, şimdi bile sinema olmayan vilayetler var. Zonguldak'ta şimdi Zonguldak'ın bir sahnesi yok. Bir sanatı sergileyecek tiyatrosunu sergileyecek bir Zonguldak sahnesi yok. Bak nereden nereye O yüzden arkadaşlar bu geriye gidişi  durdurup  ileriye bakacak, heyecanı ve gücü kendimle gördüğüm için aday adayı oldum.

''BEN ADAY ADAYI OLDUKTAN SONRA ÇALIŞMA YAPMADIM ZATEN ÇANTAMIZ DOLU GELDİK''

Çalışmalarım var. Yani çantamız dolu. Biz belediye başkanı adayı olduktan sonra ne yapacağımıza çalışmadık. Çalıştıklarımızı önümüze koysak bir dönem değil, üç dönem bile az geliriz. Önce Allah sağlık versin, sağlık olduktan sonra gerisi çok önemli değil. Ama bu arada tabii şu anda aday değiliz. Aday adayıyız.

''ZONGULDAK BELEDİYESİ PARA KAZANACAK''

Zonguldak'ın sahilleri var. Denizimiz var. Her evden, her yerleşim merkezinden deniz gözüküyor. Ama biz deniz Zonguldak Belediyesi olarak para kazanamıyoruz. Sadece bir kapuz plajımız var. O da halk plajı. Ya o da zaten halkın en uygun en ucuz girmesini sağlayacağımız yerdir. Oradan çok büyük ticaret elde edemiyoruz. Haliyle denizden para kazanacağız. Bunu çeşitlendireceğiz.

Kaynak: Ercan Demir