Hat sanatı ustası Refik Sevim ayakkabı boyatmaya gelenlere hem ayakkabısını boyuyor hem de hat sanatını anlatıyor.

Zonguldak'ın tek hat sanatçısı olan Refik Sevim insanlar hat sanatını tanıtmak ve sevdirmek için lostra salonu açtı.

Kilimli ilçesinde ikamet eden Refik Sevim, geçirdiği felç rahatsız sebebiyle yaşadığı psikolojik rahatsızlığını aşabilmek amacıyla hat sanatına ilgi duydu.
Sosyal medya üzerinden hat sanatını öğrenen Refik Sevim yaptığı hat sanatı tabloları ve ürünleri ile profesyonelleri aratmıyor.
Ancak Refik Sevim yaptığı hat sanatına vatandaşların ilgi duymaması üzerine hat sanatını tanıtmak ve sevdirmek amacıyla ilginç bir yola başvurdu.
Çatıalağzı'nda bulunan termik santralden emekli olan Refik Sevim, gençlik yıllarında ayakkabı tamirciliği mesleği olması üzere, Kilimli'de lostro salonu açmaya karar verdi.

Ayakkabı boyama sandığı temin eden Refik Sevim lostro salonunda şimdi hem ayakkabı boyuyor hem de gelen müşterilerin hat sanatını tanıtıyor.

Açtığı lostra salonunun duvarları yaptığı hat sanatı eserleri ile dolu olan Refik Sevim, atölye olarak kullandığı dükkanda hat sanatını yapmaya devam ediyor.
Aynı zamanda ayakkabı boyatmaya gelen müşterilerine de hat sanatını anlatıyor ve tanıtıyor.

"AYAKKABI BOYAMA SÜRESİ ORTALAMA 1 SAAT  SÜRÜYOR"

Hat sanatı ustası Refik Sevim hat sanatı inceliğindeki ustalığını ayakkabı boyamada da gösteriyor.
İnsan sağlığı için ayağın çok önemli olduğunu ve dolayısıyla yakkabının da insan sağlığında çok büyük bir faktör olduğunu ifade eden refiklerin, ayakkabının altını ve ayakkabının içini özel kimyasal maddelerle yıkayarak tertemiz hale getiriyor.
Ve normal boyama işlemlerine ek olarak ayakkabıları özenle boyama işlemlerinden geçirşior.
Geçen bu sürede ise ayakkabısını boyatan vatandaşlar hem Refik Sevim'dençn hat sanatı ile ilgili olan bilgilerini anlatımlarını dinliyor hem de duvardaki hat sanatı eserlerini inceleme imkanı buluyor.

Refik Sevim yaptığı açıklamada, "yaşadığım rahatsızlık sonrası hat sanatına ilgi duydum ve sosyal medyadan öğrenerek hat sanatını yapmaya başladın ancak vatandaşların hat sanatına olan ilgisizliği nedeniyle Ben de hat sanatını tanıtmak ve sevdirmek amacıyla ayakkabı boyamaya,  lostra salonu açmaya karar verdim Şu anda bu şekilde devam ediyorum. insanlarımız gelsinler görsünler. Hem ayakkabılarını boyatsınlar hem de o esnada hat sanatını benden dinlesinler" ifadesini kullandı.

(Haber: Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz