Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ayyıldız;
"Çöpü deniz ve doğa değil insanlar üretiyor" diyerek bu yıl gerçekleştirilen 1700 denetimde çevreyi kirleten işletmelere 7 milyon liranın üzerinde cezai yaptırım uyguladıklarını ifade etti.
5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftası kapsamında, Zonguldak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nce Çocuk Şenliği ve Duvar Boyama etkinliği gerçekleştirildi. İl Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında İl Müdürlüğü duvarlarına minikler tasarlanan çevre ve deniz temalı duvar resimleri çizildi ve boyandı.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Şenol Ayyıldız'da çocuklarla beraber duvarda resim boyadı. Ayrıca çuvalla koşma ve halat çekme gibi çocuk yarışmaları ve çocuklara yönelik el beceri etkinlikleri gerçekleştirildi. Çocuklar etkinliklerde stres attılar keyifli anlar yaşadılar, eğlendiler. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Şenol Ayyıldız, bugünü geleceğimizin mimarları, çevrenin sahipleri olan çocuklara ayırdıklarını ve farklı bir etkinlik düzenlediklerini belirterek şunları söyledi;
“Çöpü, deniz ve doğa değil insanlar üretiyor. Denizi ya da doğayı biz kirletiyoruz. Ne deniz çöp üretiyor,ne de doğa çöp üretiyor. İnsanoğlu kirletiyor bu doğayı. Çocuklarımız bu konuda daha hassas. En azından gelecek nesillerimiz bilinçlensin diye böyle farkındalıklar yapmaya çalışıyoruz. Bunu yıla yayacağız inşallah, belli günler değil. Yıl içerisinde her ay bir etkinlik yapmayı planlıyoruz. Bundan sonra güzel şeyler olacak inşallah.”
BU YIL YAPILAN 1700 DENETİMDE 7 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE CEZA KESİLDİ
Bu yıl içerisinde 1700 denetim gerçekleştirdik. Zonguldak genelinde işletmelere ve bununla alakalı olarak ta 7 milyon liranım üzerinde cezai yaptırım uygulandı.
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARIMIZ YAYGINLAŞIYOR..
Sanayi tesislerine baktığımızda enerji bu ülkede bir ihtiyaç çünkü dışa bağımlılıktan kurtulmamız gerekiyor. Bununla alakalı devletimiz sürekli teknolojiye bağımlı olarak yenilikler istiyor. Sürekli bir genelge geliyor. İyileştirmeler oluyor. Yenilenebilir enerji kaynakları çok yaygınlaşmaya başladı. Rüzgar enerjisi, güneş enerjisi. Giderken yollarda da görüyorsunuzdur , güneş enerjisi tarlaları, rüzgar enerjisi..
TOPLU TAŞIMAYA YÖNELMEMİZ LAZIM ARAÇ TRAFİĞİN AZALTILMASI ŞART
Tabii toplu taşımaya yönelmemiz lazım. Araç trafiğini azaltmamız gerekiyor. Çünkü emisyon salgını çok ciddi.
DOĞALGAZA GEÇİŞ %80'LERİ GEÇMİŞ DURUMDA..
Doğalgaza geçiş yüzde 80-90 seviyesine gelmiştir ve katı yakıttan bir noktada ısınma amaçlı kurtulmamız gerekiyor.
BİLİNÇLENDİĞİMİZ SÜRECE YARINLARA DAHA YAŞANABİLİR ÇEVRE BIRAKABİLİRİZ
Bunun haricinde millet bahçeleri, bisiklet yolları yapılması gerekiyor. Tabi imkanlar dahilinde, bu coğrafyada belediye başkanımız sağolsun çalışıyor ama alan üretmek zor. Bir Konya değil burası, ova değil. Ama güzel şeyler olacak. Biz bilinçlendiğimiz sürece şehrimiz daha yaşanabilir bir şehir olacak ve çocuklarımıza bırakacağımız emanet daha temiz halde olacak.
(Haber Merkezi)