Zonguldak Sanayi ve İşadamları Derneği (ZONSİAD) Başkanı Nejdet Tıskaoğlu ve ortakları tarafından kurulan Zonguldak'ın yerli ayakkabı markası HOCİN, ilk olarak Bosna Hersek'e ihracat yapacak.

Zonguldak Sanayi ve İşadamları Derneği Başkanı İş insanı Nejdet Tıskaoğlu HOCİN'i ilk olarak Bosna Hersek'e ihracat yapacak olmanı mutluluğu içinde olduklarını söyledi.
Fabrikanın şimdilik İstanbul'da olduğunu ancak Zonguldak'ta kuracakları fabrika ile HOCİN'i artık Zonguldak'ta üreteceklerini belirten İş İnsanı Necdet Tıskaoğlu, şunları ifade etti.


"TÜRKİYE'NİN BÜTÜN 81 İLİNDE  MAĞAZALAŞAN BİR MARKA HALİNE GELMEK İSTİYORUZ"

ZONSİAD başkanıyım ve öncelikle de şöyle bir hikaye yapmak istedik. Sektöründe 25 yıllık bir bilgi birikimi olan bir arkadaşımız Halime Hanım'dı. Biz de dedik ki yani bu konuda bilgi birikimimiz var. Ayakkabı sektöründe iş yapıyorsunuz ama bir markamız yok. Biz de bir marka iş çıkartalım dedik. Üyeleri içerisinde olan dostlarımızla beraber konuştuk ve bir marka olsun dedik. Markanın adını HOCİN koyduk. HOCİN; Halime, Osman ,Cem, İsmail ve Necdet isimlerini baş harflerinden oluştu. Güzel de bir marka oldu. Yani şu an 11 ortağımız var ve bunu bir büyük marka haline getirmek istiyoruz. İhracat yapan, Türkiye ekonomisine katkı sağlayan ve bununla beraber de bayilik veren ve Türkiye'nin bütün 81 ilinde  mağazalaşan bir marka haline gelmek istiyoruz. Marka olmak kolay bir iş değil. Ama birbirinden değerli 11 tane dostumuz var, iş insanı var. Kendi sektöründe başarılı arkadaşlarımız var. İyi niyetli arkadaşlarımız var. Bunun için mücadele ediyoruz. İnşallah kısa bir zaman içerisinde. Yani 1 yıl sonra Çok daha büyük işler yapacağını, HOCİN'in Türkiye'de ciddi bir marka olacağını düşünüyoruz, ümit ediyoruz. Bu felsefede çalışıyoruz. 

"İLK İHRACAT BOSNA HERSEK'E"

İlk ihracatımız da kısmetse Eylül ayında da göndereceğiz. Eylül ayı sonu itibariyle.  Bosna Hersek'e ihracatımız olacak. Onunla beraber de inşallah çok daha büyük ihracat olan, çok daha farklı katkı sağlayan bir yapı olacak. 

"HOCİN'İ ZONGULDAK'TA ÜRETECEĞİZ"

Sonra ki hedefimiz de şu, yani bizim ortağımızın üretimi İstanbul Esenyurt'ta.Bir noktaya geldiğinde inşallah Zonguldak'ta da bir yer tahsis edildiğinde yer olduğunda da ayakkabı üretimini Zonguldak ve Zonguldak'taki arkadaşlarımıza bir iş ve vesile olmaya inşallah katkı sağlayacağız. Dolayısıyla Zonguldak'ta üretim yapmak istiyoruz. inşallah önümüzdeki sene de bunu gerçekleştirmiş oluruz. Üretilecek değil mi? Tabii. İnşallah. Yani amacımız o. Koç içinde İstanbul'da değil artık Zonguldak'ta üretmek ve bunun için de bir diğer çalışmalarına bakıyoruz. İnşallah önümüzdeki sene artık yeni yerimizde açılışımızı yapıp böyle başka arkadaşlarımızı Zonguldaklı arkadaşlarımızın da orada çalıştığını görürüz inşallah. 

"15 EYLÜL'DE İSTANBUL'DA MAĞAZANIN AÇILIŞI YAPILACAK"

İstanbul'daki mağaza açılışınız önümüzdeki hafta Cuma günü 15'inde açılış yapacağız. Açılışımıza hem Zonguldak'tan hem İstanbul'daki dostlarımızı davet ettik. Yani inşallah güzel bir açılış olacak. Bütün buradaki dostları, arkadaşları herkesi bekliyoruz. Açılışıta yanımızda olmamız da bizi mutlu eder"
 

Editör: Oğulcan Öz