Armutçuk Müessesesi Elektromekanik işletme Müdürlüğü’nde görevli Gökhan Güner, Turgay Korkmaz, isimli işçiler hurda malzemelerle adeta sanatlarını konuştular.

Genel Maden İşçileri Sendikası’na GMİS gelen misafirler Armutçuk Müessesesi Elektromekanik işletme Müdürlüğü’nde görevli Gökhan Güner, Turgay Korkmaz, isimli işçilerin  hurda malzemelerden yaptıkları  dev madenci fenerini konuşuyor ve çok beğeniyorlar.

Genel Maden İşçileri Sendikası GMİS Genel Başkan yardımcısı İsa Mutlu, aynı fenerin ikincisinin yapılacağını ve Ankara TÜRK- İŞ’in kapısında sergilenecek dedi. 

Dev madenci fenerini yapan  işçilerden övgüyle  bahseden  Genel Maden İşçileri Sendikası GMİS Genel Başkan yardımcısı İsa Mutlu, “Öncelikle bu feneri Türkiye Taşkömürü Kurumu  TTK Armutçuk Müessesesi Elektromekanik işletme Müdürlüğü’nde araba tamirhanesi servisine çalışan Gökhan Güner, Turgay Korkmaz, yaptılar.  Bizim görüp beğenmemiz üzerine sendikamıza hediye ettiler. Güzel de oldu. Madenci fenerinin  büyük maketini yapmış ve sendikamıza  koymuş olduk. Çok güzel bir eser. Bu şunu gösteriyor. Atölyelerimizde  çalışan Endüstri Meslek Lisesi mezunu kardeşlerimiz son derece kalifiyeli ve işini iyi bilen ve sanatkar arkadaşlarımız.
Arkadaşımızın nezdinde tüm atölye çalışanlarımıza ve  tüm  sanatkarlarımıza teşekkür ediyorum. 
Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun atölyelerinde çalışan yer altındakileri zaten konuşmaya gerek yok. Onlar zaten dünyaya kendini ispatlamış. Dünyanın en ağır işini yapan madenci kardeşlerimiz ama bununla beraber yer üstüne atölyelerde çalışan arkadaşlarımız onlara İkmal desteği veren malzeme desteği veren arkadaşlarımız kardeşlerimizle son derece kaliteli teknik elemanlar.  Bu eser onların ortaya koyduğu diğer önemli eserlerden bir tanesi. Bu fenerden bir tane  daha yaptırarak Ankara’da TÜRK- İŞ’in kapısında koymak istiyoruz” dedi.

Kaynak: Ercan Demir