İdrar yolları enfeksiyonlarında kişilerin bol su içmeleri önemlidir. Böylelikle mesanenin düzenli bir biçimde yıkanması sağlanır. Su içilmesi, idrarı sulandırır. Sık idrara çıkmaya yardımcı olur. Böylece bir enfeksiyon başlamadan önce bakterilerin idrar kanalından akması sağlanır.

ALKOL VE KAHVENİN ÖNÜNE GEÇİN

Dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biri de alkol ve kahve tüketiminden uzak durmak veya tüketiminin olabildiğince azaltmaktır. Bitkisel çaylarının içilmesi tercih edilmelidir.

BAHARATLI GIDALARDAN UZAK DURUN 

İdrar yanmasına iyi gelen başlıca uygulamalar bol su içmek, gaz yapıcı ve baharatlı gıdalardan uzak durmak, idrarı tutmayarak sık sık tuvalete gitmek, temizliğe önem vermek, sigara ve alkol kullanımına son vermek ve ayakları üşütmemek olarak sayılabilir.

ANTİBİYOTİK TEDAVİSİ

İdrar testi ile idrar yolu rahatsızlıkları teşhis edilebilmektedir. Tıbbi tedavi olarak idrar yollarındaki iltihabı kurutmak amacı ile genellikle antibiyotik tercih edilmektedir. Uzun süreli antibiyotik kullanımı bazen zararlı olabilmektedir. Bu durumda idrar yanmasını engelleyen doğal bitkisel çözümlerde uygulanabilir.

(Haber Merkezi)

Editör: Oğulcan Öz