İyi Parti İl Başkanı Erdal Gülay partisinden istifa ettiğini açıkladı. İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay yönetim kurulu üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Demirtaş ile olan sıkıntıların devam ettiğini belirten Gülay, son dönemde yaşanan istifalar sonrası yönetim olarak istifa ettiklerini belirtti. 

“PARTİ’DE KAN KAYBI YAŞANDI” 

İyi Parti’den istifa ettiğini açıklayan Erdal Gülay, seçimde destekledikleri adayın seçilmemiş olmamasından dolayı görevi yürütemeyeceklerini belirttiği açıklamasında ; 

"Partimiz 5.Olağanüstü Seçimli Kurultayını Ankara’da ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezinde 27.04.2024 Cumartesi günü gerçekleştirmiş olup, yapılan Genel Başkanlık Seçiminin 3.tur oylaması sonucunda da Sayın Müsavat DERVİŞOĞLU İYİ Partinin yeni Genel Başkanı olarak seçilmiştir.
Kendisini başlangıçta kutladığımız gibi İyi Parti Zonguldak İl Başkanlığı olarak tekrar tebrik ediyor, başarılar diliyoruz.
Kurultay öncesi yaptığımız değerlendirmeler ve istişareler sonucunda Zonguldak İl Başkanlığı Kurultay Delegeleri olarak adaylardan Sayın Koray AYDIN’ı destekleme kararı aldık ve bu kararımızı kamuoyu ile de paylaştık.
Aldığımız bu kararda partimizin özellikle teşkilatlar bazında toparlanma ihtiyacı olduğu düşünülerek partimizin kuruluş aşamasında Teşkilat Başkanı olarak görev yapmış olan Sayın Koray AYDIN’ın bu konudaki tecrübesi ile daha fazla katkı sağlayacağına olan inancımız etkili olmuştur.
Şüphesiz ki; Genel Başkan seçilen Sayın Müsavat DERVİŞOĞLU’nun da bu konuda gerekli gayreti göstereceği hususunda tereddütümüz olmamıştır.
Başka bir adayı destekleyeceğimizi açıkladıktan ve desteklediğimiz adayın da seçilememiş olmasından sonra görevlerimize devam etmemizi siyasi etik anlayışımıza uygun bulmadığımızdan yönetim kurulu olarak kurultayı müteakiben hemen istifa etmeyi düşündük. Ancak Genel Başkanımız Sayın Müsavat DERVİŞOĞLU’nun kurultaydaki yapıcı ve birleştirici konuşmaları, gidenlerin tekrar kazanılacağı yolundaki vaatleri anlayışımızdan fedakârlık göstermemize neden olmuştur.
Ancak; 2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı ve 28.Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinden önce kurulmuş olan ve “6’lı Masa” diye tabir edilen oluşumun çalışmalarının son safhasından bu güne kadar olan süreç içerisinde bilhassa Genel Başkanlık düzeyinde söylemlere ters düşen eylemler ile partimiz kuruluş felsefesinden sapmalar göstermiş, milletimize yaşanmakta olan olumsuz hayat koşullarından kurtulma yolunda umut olma misyonunu her geçen gün zedelemiş ve teşkilat mensuplarının da güvenini büyük ölçüde kırmıştır.
Gerçekleşen hatırı sayılır miktardaki üye istifalarının yanında Milletvekili istifaları ile 2023 Yılı Milletvekili Genel Seçimlerinde beklentilerin çok uzağında oy alınması parti içinde erimeye yol açmış, nihayetinde teşkilatların objektif tespitlerini dikkate almaksızın merkezden yapılan tercihler ile tespit edilen adaylarla girilmiş olan 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde ülke genelinde alınan sonuçlar da erimeyi doruk noktasına ulaştırmıştır.
Keza; çok yakın zamanda kendilerine sonsuz güven duyduğumuz Kurucu Genel Başkanımız tarafından geçmişteki söylemlerini hiçe sayarak Cumhurbaşkanlığı Sarayının ziyaret edilmesi ve tatminkar bir açıklamasının hala yapılmaması bizler gibi çoğu teşkilat mensupları ile birlikte çevremizde partimize her şeye rağmen gönül vermiş veya sempati duyan insanlar tarafından da hayretle karşılanmış, bir kez daha tamiri çok zor hayal kırıklığı yaratmıştır.
Partimizin 27.04.2024 tarihinde yapılan 5.Olağan Kurultayı üzerinden yaklaşık beş aylık bir süre geçmiş olmasına rağmen, toparlanma yönünde gözle görülür bir adım görülmediği gibi, aksine düşüncelerini ifade edenlerin bile ihraç talebiyle disipline sevk edilmesi başka bir umutsuzluk belirtisi olmuştur. Dolayısıyla mevcut olanların elde tutulamaması, gidenlerin tekrar geri kazanılması yolunda yapılacaklarla ilgili olarak genel merkez tarafından teşkilatlara hala bir ortak hareket planı talimatlanmamış olması gidenlerin geri kazanılacağı vaadini gerçekçi kılmamış, seçmen nezdinde kaybedilen güveni tekrar geri kazanacak yeterli genel projeler de henüz hayata geçirilememiştir.
Partimizin yereldeki temsilcileri olarak kuruluş felsefemizi, iktidar hedefimizi ve bu hedefe ulaşmak üzere parti programımız ile projelerimizi ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulması için umut olarak gören seçmenlere anlatmak üzere odaklanmak yerine, özellikle son bir yıl içerisinde yapılan yanlışlara makul sayılabilecek gerekçeler üreterek sürekli savunma pozisyonunda kalmak bizleri fazlasıyla yormuş ve yıpratmıştır.
Edindiğimiz izlenimler ışığında oluşan ortak kanaatimize göre açıklamaya çalıştığımız olaylar üzülerek söylemek isteriz ki bizlerde büyük hüsran yaratmış, çalışma şevkimizi çok büyük ölçüde kırmış, beklentilerimizi ve partimize olan inancımızı maalesef boşa çıkarmıştır. Üzülerek söylemek isteriz ki toplumda da aynı hayal kırıklığının fazlasıyla yaşanmakta olduğunu görmekteyiz.
Her alanda olduğu gibi siyaset alanında da söylem ve eylem birlikteliğini savunanlardanız.
Bu itibarla; ifade etmeye çalıştığımız gerçekler sebebiyle, İYİ Parti Zonguldak İl Başkanlığı Yönetim Kurulu olarak yaptığımız istişare toplantısı sonucunda vardığımız ortak karar üzerine İl Başkanı olarak şahsımla birlikte yönetim kurulu üyelerimizin tümü 19.09.2024 tarihi itibariyle görevlerimizden topluca istifa ediyoruz.
Göreve getirilecek arkadaşlarımıza bayrağı daha ileri taşıyacakları inancıyla şimdiden hayırlı olsun dileklerimizi sunuyor ve başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verdi. 


 

Muhabir: Neriman Dengiz