Yaz aylarının  vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan karpuz tezgahlarda yerini almaya başladı. İran’dan ithal edilen karpuzlar Zonguldak’ta manav ve tezgahları süslemeye başladı.

Mevsimin ilk karpuzunun kilosu 64.95 liradan satılmaya başladı. Karpuzun fiyatının yüksek olmasından dolayı dilimli olarak satışları yapılıyor. Önümüzdeki aylarda yerli karpuzun çıkması ile birlikte fiyatların düşmesi bekleniyor.
KARPUZUN FAYDALARI SAYMAKLA BİLTİYOR
Yapılan araştırmalar ve kaynaklarda yer alan bilgilere göre Karpuzun insan vücuduna faydaları saymakla bitmiyor.
Karpuz, sıvı içermesi ve antioksidan yapısından dolayı önemli bir besin kaynağı olarak  nitelendiriliyor.

Karpuz içerisinde yer alan besin değeri sayesinde kalp sağlığını destekler, kas ağrılarını azaltır, kilo kontrolüne, sindirim sistemi ve cilt sağlığını destekler. Birçok kronik hastalığın da önlenmesine yardımcı olur.

Muhabir: Ercan Aygün