Zonguldak’ın merkeze bağlı Beycuma Beldesi Saraycık Köyü’nde ilginç bir olay meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, köy muhtarı Esengül Altun’un ve yetkililerin girişimiyle atıl vaziyetteki köy okulu ve okulun bahçesi köye tahsis edildi. Altun, okulun ve bahçesinin “düğün ve toplantı salonu, köy konağı” olarak kullanılması için de yetkililerden talepte bulundu. Okul alanını ve okulu, tavuk çiftliği, samanlık olarak kullanarak arı üretimi de yapan aynı zamanda da eski muhtar olan A.Ç. isimli şahıs, muhtar Esengül Altun’un bu talebine karşı çıktı. Bölgeyi tamamen tapusuz bir biçimde kendi özel alanına çeviren A.Ç., köy yararı için yapılacak projelerin de önüne geçmeye çalıştı. Köy muhtarına saldırgan bir tavır sergileyen A.Ç., yeğeni, kardeşleri ve eşinin, söz konusu projelerin faaliyete geçmesi durumunda muhtar Esengül Altun’u vuracaklarını dile getirerek tehdit ettiği de iddia edildi.

ESENGÜL ALTUN’UN PROJESİNE ARKADAŞLARI DA MADDİ DESTEK VERECEK

Köye sosyal bir alan kazandırmak isteyen Esengül Altun’un projelerine, arkadaşları tarafından 1 milyon TL'ye yakın  maddi destek sözü de verildi. Düğün salonu, toplantı salonu ve köy konağı gibi çeşitli sosyal yapıları köye kazandıracak muhtar Altun, her ne kadar tehdite maruz kalsa da söz konusu girişimlerinin asla engellenemeyeceğini ifade etti.

TEHDİTLER VE BAŞKALDIRILAR YARGIYA TAŞINDI

Neredeyse her gün A.Ç. ve yandaşları tarafından tehditlere maruz kalan muhtar Esengül Altun konuyu yargıya taşıdı. Ankara ve İstanbul Barosu’na kayıtlı avukat tutarak eski muhtara geriye dönük de köylü adına alacak davası açan Esengül Altun, konunun peşini bırakmayacağını ve asla attığı adımdan geri dönmeyeceğini söyledi.

ESENGÜL ALTUN ÇALIŞMALARINA DEVAM EDECEK

Seçildiği ilk günden beri köy halkı için durmadan çalışan Esengül Altun, köylüler tarafından takdir topladı. Verdiği sözleri yerine getiren ve her hanenin çeşitli sorunlarını çözüme kavuşturan muhtar Altun, yeni projeleri için de yetkili makamlarla görüşme sağladı. Köyde altyapı çalışmaları başlatan Esengül Altun, yürüttüğü her çalışmada destek olan köy hizmetleri, Zonguldak Valiliği, Milli Eğitim Müdürülüğü, Beycuma Jandarma Karakolu ve köy halkına teşekkür etti. 

Kaynak: Haber Merkezi