Kadınlar Süper Ligi’nde mücadele edecek Zonguldakspor Basket 67 Kulüp Başkanı Kanat Tan, beraberinde kulüp yöneticileri ile birlikte Site Spor Salonu’nda basın toplantısı gerçekleştirdi. 
Toplantıya ; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Devrim Dural, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreteri Tayfun Demir Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Güney,İl Sekreteri Onur Altuntaş, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Bilge, Dark Side tribün liderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

“GEREKEN SPONSOR DESTEĞİNİ ALAMAZSAK LİGDEN ÇEKİLMEK ZORUNDAYIZ” 

Kadınlar Süper Ligi’nde mücadele edecek Zonguldakspor Basket 67 Kulüp Başkanı Kanat Tan, beraberinde kulüp yöneticileri yaptıkları açıklamada, Zonguldak’ın adını yaşatmak için takım kurduk ve bu takımı şampiyon yaptık. Süper ligde 4 büyük takımla rakip olacağız dedi. Biz kimseye güvenerek bu yola çıkmadık diyen Kanat Tan, gereken sponsor desteğini alamazsak ligden çekilmek zorundayız diyerek yaptığı açıklamasında şunları söyledi; 
“Yaklaşık 2 buçuk ay öncesinde Türkiye kadınlar basketbol ligini şampiyon olarak tamamlayıp süper lige yükselme başarısı gösterdik. 2 buçuk aylık süre içerisinde transfer dönemleri ile birlikte sezon öncesi hazırlıklar kapsamında bilgilendirmek istedik. Kırmızı şehit madenci kanının mavi ise işçilerin tulumunun rengi Zonguldakspor’un ismini yaşatmak için Zongukdak’ta kadın basketbol takımını kurduk. İlk yılımızda güçlü transferler yaparak rekorlar kırarak 1. Lige çıktık. 1. Ligde’ki bütçelerimiz daha fazla arttı. Türkiye’de seyirci rekorları kırarak şampiyon olduk. 50 sene sonra Zonguldak’a ilk defa kupa geldi. 1991 senesinde bu şehirde kupa kaldırıldı. Bu takım Karadeniz bölgesinin tek takımı, cumhuriyetin ilk vilayetiyiz emeğin başkentiyiz. Biz dev bütçeli takımlarla karşı karşıyayız. Bütçe konusunda 5. Sıradaki bir takımdık. Ama şampiyon olarak bu şehri uzun zaman sonra hak ettiği konuma çıkarttık. Bizde her şey şeffaf takım olarak hiç borcumuz yok. Halka açığız isteyen gelip yönetimde adaylığını koyabilir. Biz burada doğup burada büyüdük. Kurulduğumuz günden bu yana kimseden bir lira talep etmedik. Kulübün kimseye taahüdü, borcu bulunmuyor. Sadece ve sadece başarı ile anılmış bir kulüp olduk. Bizim bütçelerimiz dışardan görüldüğü gibi abartılı bütçeler değil, bugün bir ilçenin ya da ilin düzenlediği festival ücretlerine hemen hemen eşdeğer bütçelerle yapılacak bir iştir. Sadece birlik beraberlik gerektiren bir atmosferdeyiz. Biz 15 günde bir bu şehri festival havasına sokabiliriz. Bir hafta önce İstanbul’da toplantıya katıldık. Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe gibi dört büyüklerin yeraltıtı takımlarla istişare yaptık. Orada da kendimizi ifade ettik çok sıcak karşılandık. Türkiye’de Zonguldakspor Basket 67 takımı ne yapacak diye konuşuluyor. Bunları daha önceden düşünmediniz mi diye sorabilirsiniz. Fakat biz planladığımızdan çok daha hızlı bir başarı elde ettik. Başarı ile birlikte de şehirde bir katma değer yaratacağımızı düşündük. Maalesef şu ana kadar istediğimiz desteği istediğimiz yardımı alamadık. İki senede 24, 25 milyon TL para harcadık. Her şey makbuzlarıyla ortada duruyor. Yönetim kurulu olarak elimizi taşın altına koyduk. Biz kimseye güvenerek bu yola çıkmadık malum herkesin takdiridir ki büyük takımlarla karşı karşıyayız. Çevremizde 7 holdingimiz 28 belediyemiz var.  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yeni sponsorluk yasasında sponsor olduğunuz zaman yasal olarak vergiden düşüyorsunuz. Bir kulüp sponsor olduğu zaman vergiden düşebiliyor. Zonguldakspor adı altında olması şehrimize ekonomik anlamda katkı sağlayacak. Deplasman maçlarına gittiğimizde seyirci yasağı olduğu halde biz destek gördük. Dışarıda birleştirici olduk. İnsanlar Zonguldakspor çıkartmasının önünde fotoğraf çektiriyorlar bu da bizi gururlandırıyor.
İlimize sosyal ve ekonomik anlamda katkı sağlıyoruz. 
Geçen sene vali beye gittik kendisi bizi milli eğitim müdürüne yönlendirdi. Okullarda basketbol oynayabilecek çocuklarımızın taramasını gerçekleştirdik. Biz hep neden burada Zonguldaklı basketbolcu yok sorusu yöneltiliyor. İşte bu yüzden, imkanlarımız olduğu taktirde bizim önümüzde kimse duramaz. Zonguldak’ın genlerinde sporcu geni mevcut. Fakat imkanlarımız yok. Zonguldak’ta sosyal proje takımıyız. Bu şehir her şeyin en iyisini hak ediyor. Bu şehir herkesin gıpta ettiği bir şehir. Türkiye’de seyirci ortalamasında en çok seyirciye sahip olan kulüp biziz. Biz yönetim olarak elimizi taşın altında yeniden koyacağız ama büyük paraları verecek gücümüz yok. Şu an 14 takımın 11’i neredeyse transfer dönemini bitirdi. Üç takım kaldık ve ne acı ki bizim sahaya çıkmama durumumuz var. Bu Seyirci ve bu şehir bunu hak etmiyor. Bize sizde yapmayın deniliyor. Tamam biz de yapmayalım. Bu şehrin çocukları şampiyonlukları televizyonlardan mı seyredecek. Şehrin üzerindeki ölü toprağını ben kabul edemiyorum. Bu şehirde hep ilgisizlik var. Bu durumda şehrin ileri gelenlerinin ön ayak olması gerekiyor. Biz yardım talep etmiyoruz olması gerekeni talep ediyoruz. 
Heyecan yansıtan sadece basketbol takımı var. Şehrin sıcaklığı heyecanı bitmesin. Bu sene ilk defa olacak TRT maçları canlı yayınlayacak. Yıllardan beri bu şehre stat istedik. Zonguldak Kömürspor süper ligde olsa bu şehir bu halde mi olur, olmaz. Elimizde altın tepsi varken, bu kadar emek varken Zonguldak’ın sahip çıkması gerekiyor. Seçimden sonra yönetim olarak girişimlerimize başladık. Zonguldak’ın önde gelenleri bir araya geldiğinde ihtiyacımız olan para aşılamayacak durumda değil. Bu konumda şehrin dinamiklerinden destek alma talebimiz var. Sonuçlanmamış gelişmelerimiz var. Ekonomik şartlarda sıkıntımız var. Gereken sponsor desteğini alamadığımız takdir de altın kesemiz yok. 40-50 milyon verecek bütçemiz yok. 4 yabancı kuralımız var. Konaklama, sigorta 23 tane kalem var. Çok üzülüyorum. Temmuz başına kadar sponsorluk görüşmelerimiz devam ediyor.” İfadelerine yer verdi. 


 

Muhabir: Neriman Dengiz