Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde (ZBEÜ) Sıfır Atık Politikası kapsamında en iyi performans gösteren kantin, kırtasiye ve yemekhanelere teşekkür belgesi takdim edildi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi sıfır atık ve sürdürülebilir çevre politikası doğrultusunda uzun zamandır attığı adımları kararlılıkla sürdürmeye devam ediyor. Sıfır Atık Politikası çerçevesinde belirlenen pil, kâğıt, plastik, cam, metal ve en düzenli ayrıştırma olmak üzere altı farklı kategorinin kıstas alındığı performans ölçümünde, en iyi sonuçları alarak dereceye giren birimlere teşekkür belgesi sunuldu.

Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirilen törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve Prof. Dr. Servet Karasu, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, akademik ve idari birim yöneticileri katıldı. Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Üniversite olarak sıfır atık ve sürdürülebilir çevre politikasını önemsediklerini, yönetim olarak bu doğrultuda kararlar almaya devam edeceklerini belirtti. Kutoğlu ayrıca geri dönüştürülebilir ürünlere yönelmenin ve bu doğrultuda kurumsal kararlar almanın, gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakılması hususunda büyük önem arz ettiğini ifade ederek bu sürece katkıda bulunan kantin, kırtasiye ve yemekhane yöneticilerine teşekkürlerini sundu. Nisan 2024 dönemi için tespit edilen altı farklı kategoride en iyi performans gösteren kantin, kırtasiye ve yemekhanelere teşekkür belgesi takdim edilmesinin ardından tören sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi