CHP Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Muhittin Dikmen, Deniz Dicaret Odası Başkanı Oğuz Ünlüer'i ziyaret etti
Ziyarette Ereğli limanının geleceği, tersaneler bölgesi ve bir süredir ilçeye kazandırılması düşünülen projeler arasında yer alan marina üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Geçtiğimiz hafta ziyaret programlarına başlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz.Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Muhittin Dikmen, yeni haftaya da önemli temaslarla başladı.
İlk olarak İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Karadeniz Ereğli Şubesi’ni ziyaret eden Muhittin Dikmen, Şube Başkanı Oğuz Ünlüer ile bir araya geldi. Denizcilik sektörünün iki deneyimli ismini bir araya getiren ziyarette ağırlıklı olarak Ereğli’nin deniz ticaretindeki durumu, Ereğli limanının geleceği, tersaneler bölgesi ve bir süredir ilçeye kazandırılması düşünülen projeler arasında yer alan marina üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. 
Ziyarette ilçeyle ilgili hedef ve beklentilerini anlatan CHP Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Muhittin Dikmen, Bozhane’de bulunan limanı kullanan ağır tonajlı araçların kent trafiğine olumsuz etkilerini yorumlarken bu görüşe destek veren DTO Şube Başkanı Ünlüer de; “Kent içinde liman elbette olur; ancak Karadeniz Ereğli’nin trafik yoğunluğu bu limanı kaldırmıyor.”, dedi. 
İlçe için muhtemel liman alternatifleri üzerine fikir alışverişinde bulunan ikili, modernizasyonu gündemde olan Ereğli liman iskelesinin genel durumunu da görüştü.
CHP Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Muhittin Dikmen ayrıca  Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın'ı da yarın ziyaret edeceğini söyledi.

WhatsApp Image 2023-10-11 at 15.37.03 (1)WhatsApp Image 2023-10-11 at 15.37.03

Kaynak: Ercan Demir