Yerel seçim tarihi yaklaştıkça Belediye Başkan adayları merak ediliyor.

Kdz.Ereğli'de bir çok isim başkanlık için sahaya çıkmaya hazırlanıyor.CHP'li Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamalarında yeniden belediye başkan adayı olduğunu açıklamıştı. Posbıyık'ın partisi tarafından aday gösterilip gösterilmeyeceği de tartışılıyor.

CHP Milletvekili Eylem Ertuğrul'un yanı sıra ilçe örgütüyle arası iyi olmayan başkana diğer siyasi partilerde adaylık teklifinde bulunuyor.Ereğli halkı,"Halil Posbıyık yeri geldi Genel Merkeze kafa tutmuş bir isim.2024 yerel seçimi tüm siyasi partiler için çok önemli.

Partisi yeniden aday gösterecektir.Başkanın karşısına kim çıkarsa çıksın seçimi kazanacaktır. Ereğli Belediyesi'nin CHP'de kalmasını istiyorlar ise örgütlerde verilecek karara saygı duymalıdır. Ereğli halkı yerli adaya oy verir." ifadesini kulandılar.
"ERCAN CANDAN İSTİFA EDECEK"
Diğer yandan,Ak Parti'de de Belediye Başkanı olmak isteyen isimler sahaya çıkmaya başladı.Bunlardan biri de 24. dönem Zonguldak Milletvekili Ercan Candan.Belediye Başkan adaylığı başvurusu yapacağını açıklayan Candan,milletvekilliği tecrübesini yerelde kullanmak istiyor.Rektörlük danışmanlığından istifa etmeye hazırlanan eski vekil,Kdz.Ereğli ilçesinde doğan bir isim.Halkın 'yerli adaya oy veririz' dediği adaylardan biri olacaktır.Ancak vatandaşlar,"Milletvekili olduğunda çok katkısını göremedik.Belediye Başkanı seçildiğinde değişeceğini düşünmüyoruz.Ercan Candan naif yapıya sahip.Belediye Başkanlığı onu zorlayacaktır.Ereğli'nin yapısı Zonguldak merkez ve ilçelere benzemez "dediler.
 

Kaynak: Haber Merkezi