Kaşmer nedir
Kaşmer kelimesi çoğu insanın ilk defa duyduğu kelimelerden biridir. Bu kelimeyi ilk defa duyanlar kaşmer kelimesinin ne anlama geldiğini merak ediyor. Kaşmer kelimesinin orijinal hali “gişmer” şeklinde yazılmaktadır. Peki hem gerçek hem de mecaz anlamda kullanılan bu kelime ne anlamlara gelmektedir. Kaşmer nedir? Kaşmer ne demek? İşte detaylar…
Kaşmer ne demek
Kaşmer kelimesini merak edenler, ne anlama geldiğini öğrenmek isteyen insanlar Kaşmer ne demek? TDK sözlük anlamına göre Kaşmer nedir? sorularının cevabını bulabilmek amacıyla internet mecralarında bulunan kaynakları tarıyorlar. Turkuaz Gazetesi olarak sizler için Kaşmer kelimesini araştırdık. İşte haberin detayları…
Günlük konuşma dilinde nadir duyduğumuz ya da hiç duymadığımız kelimeler bulunmaktadır. Bu kelimelere bazen akademik, bazen terminolojik ve eski dönemlerden kalma olabiliyor. Türkçede de yapılarına, oluşumlarına göre farklılaşan pek çok kelime bulunur. İnternette yapacağınız kısa bir araştırma sonucunda hangi kelimenin ne anlama geldiğine dair bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu bağlamda Kaşmer nedir? Ne anlama gelmektedir? Sorularına cevap bulmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. İşte detaylar…
KATARSİS NEDİR? TDK SÖZLÜK ANLAMINA GÖRE KATARSİS NE DEMEK?
Kaşmer kelimesi bazı yerlerde karşımıza çıkması olası olan kelimelerden biridir.
Günümüzde çok az insan Kaşmer kelimesinin anlamını bilmektedir. Dolayısıyla anlamı bu kelimeyi ilk defa duyan herkes tarafından merak edilmektedir.
İnsanlar farklı kaynaklardan bu kelimenin anlamını araştırmaktadır.
Kaşmer ne demek?
Kelime kökeni Fransızca diline dayanan Kaşmer kelimesi, günlük konuşma dilinde çok sık kullanılmaması sebebiyle merak konusu haline gelmektedir.
16. yüzyılda literatüre giren kaşmer kelimesi birçok kişi tarafından merak ediliyor. Kaşmer kelimesi soytarı, rimel, güldürcü anlamlarına gelmektedir. Anlattıklarıyla çevresindeki insanları güldüren muzip ve uçarı kimselere kaşmer denmektedir. Osmanlı döneminde genellikle mizahi öyküler anlatarak etrafındaki kişileri güldüren insanlar kaşmer olarak nitelendirilirdi. Bu kişiler nükteli konuşmaktan hoşlandıkları için ''nükte- şinas'' olarak da tanımlanırdı.
Anlattığı masal ve hikayelerle padişahı ya da kralı güldüren kimselere de kaşmer denmektedir. Kaşmerlerin görevi sağdan soldan dinlediği hikayeleri değiştirerek ve mizahi unsurlarla bezeyerek krala anlatmaktır.
TDK’ye göre Kaşmer;
isim
Soytarı.