Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) ile Karabük Üniversitesi iş birliğinde UNİDES Projesi kapsamında "Dezenformasyonun Kavramsal, Siyasi, Psikolojik ve Hukuki Boyutları" başlıklı çalıştay gerçekleştirildi.
Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte; alanında uzman akademisyen, gazeteci ve kamu kurumu temsilcileri bir araya gelerek dezenformasyonun hukuksal, psikolojik ve yakın siyasi tarihteki etkileri hakkında bilgi verdiler.
Dezenformasyonla Mücadele Kulübü tarafından organize edilen çalıştayda, bilgi kirliliğiyle mücadele konusunda farklı perspektiflerden değerlendirmeler yapıldı. Toplumu etkisi altına alan dezenformasyonun yalnızca bir bilgi sorunu olmadığı; hukuki, psikolojik ve siyasi boyutlarıyla toplumları derinden etkileyen çok katmanlı bir tehdit unsuru olduğu vurgulandı.
Çalıştayın açılışında konuşan Dezenformasyonla Mücadele Kulübü Başkanı Gülbahar Özyeşil, kulüp olarak bu alanda toplumsal bilinç oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, etkinliğe katkı sağlayan tüm akademisyenlere ve katılımcılara teşekkür etti.
Moderatörlüğünü Karabük Üniversitesinden Öğr. Gör. Hüseyin Kurt’un yaptığı çalıştayda; Bülent Ecevit Üniversitesinden Öğr. Gör. Ali Osman Sezer "Kavramsal Deformasyon Amacı Olarak Dezenformasyon", Star Gazetesi Köşe Yazarı Mustafa Sabri Başer "Dezenformasyon Perspektifinde Yakın Siyasi Tarih", Karabük Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Şeydanur Tezcan Öner ise "Dezenformasyonun Psikolojik Etkileri" başlıklı sunumlarıyla bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.
Çalıştaya; Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden iletişim uzmanları İhsan Çetin, Merve Ceyhan ve Onur Özer ile İhlas Haber Ajansı (İHA) Karabük Bölge Müdürü Yasin Erdem de katıldı.
Program sonunda konuşmacılara katkılarından dolayı teşekkür edilerek plaket takdim edildi.