İstanbul  Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından seçildiği ilk dönemde açılan kent lokantası büyük ilgi görmüştü.
 Daha sonra  CHP’li Belediye Başkanları kazandıkları il ve ilçelerde kent  lokantası açarak Türkiye genelinde hızla yayılmasını  sağladılar. Vatandaşlar  3-4 çeşit yemeği 50 liradan yedikleri için kent lokantalarının önlerinde uzun kuyruklar oluşturuyor.
31 Mart Yerel Seçimlerinde Zonguldak’ta  AK Partili Selim Alan’dan Belediye Başkanlığı Koltuğunu devralan CHP’li Tahsin Erdem ilk icraat olarak Kent Lokantası açtı.16 Eylül’de açılan kent lokantasına merkez, ilçe ve beldelerden şehir merkezine gelen vatandaşlar  büyük ilgi gösteriyor.
Haftanın 5 günü saat 13.30 – 17.00 arasında hizmet veren kent lokantasında Zonguldaklılar   üç çeşit yemeği 50 liraya ödeyerek karnını doyunma imkanı buluyor.
 İLÇELERDE  AÇILMASI İSTEDİYOR
Zonguldak’ta CHP’li Belediyelerin bulunduğu Kdz.Ereğli, Çaycuma, Alaplı gibi ilçelerde yaşayan vatandaşlar kendi bölgelerine  kent lokantası açılmasını istiyor. Bu ilçelerde yaşayan vatandaşlar işlerini  halletmek için kent merkezine  geldikleri günlerde  kent Lokantasında  karınlarını doyularak  geri dönüyorlar.
İlçelerde yaşayan vatandaşlar “ Zonguldak kent merkezine geldiğimiz zaman karımızı kent lokantasında doyurmadan dönmüyoruz. Öğleye kadar işlerimizi halledip, yemek yiyip öğle dönüyoruz. 50 Liraya  temiz bir ortamda  yemeğimizi yiyoruz. Normal bir lokantaya gitsek 250-300 liradan aşağıya  karnımızı doyuramayız.  Çok güzel bir hizmet olmuş. İlçelerimize  de  kent lokantalarının açılmasını Belediye Başkanlarımızdan  talep ediyoruz.” Diye konuşarak düşüncelerini dile getirdiler. 
 EREĞLİ’YE YAKIŞIR
Kdz. Ereğli ilçesinden gelen bir vatandaş ise “ Sevgi, Barış Dostluk Kenti Ereğli’ye kent lokantası çok yakışır.  Önemli  çalışmalar  yapan Belediye Başkanımız Halil Posbıyık’ın bu konuyu gündeme almasını bekliyoruz. Daha büyük icraatları  hayata geçiren Belediye Başkanımız Halil Posboyok’ın bu  olay üzerinde de bir çalışma yapmasını bekliyoruz” dediler
 ÇAYCUMA’DA KANTARCI, ALAPLI’DA TEKİN
Çaycuma Belediye Başkanı  Büyünt Kantarcı ve  Alaplı Belediye Başkanı Nuri  Tekin’den de ilçede yaşayan vatandaşlar kent lokantası  açılması konusunu  değerlendirmelerini bekliyorlar. Gerek Çaycuma, gerekse  Alaplı  gösterdikleri hızlı gelişme ve büyüme ile  ön plana çıkarken bu Kent Lokantası  projesinde de çok rahat bir şekilde başarılı olacakları  ve üstesinden gelecekleri belirtiliyor.
 

Muhabir: Ercan Aygün