Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem 31 Mart yerel seçimlerinden önce seçildiği takdirde İstanbul'da olduğu gibi Zonguldak'a Kent Lokantası açılacağının sözünü vermişti. 
SÜREÇ NASIL GELİŞTİ?
Belediye Başkanlığı görevine seçilen Tahsin Erdem Kent Lokantası için hazırlıklar astart vermişti. Önce Kent Lokantası'nın açılacağı yer tespit edildi.
Zonguldak Sahil'de kordonboyunda Belediyeye ait olan dükkanlar birleştirilerek dekorasyonu yapıldı ve yer lokanta olarak hizmet verecek hale getirildi.
Kent lokantasında kullanılacak masa, sandalye, tencere, tava, buzdolabı, tezgah, gibi malzemeleri için ihale gerçekleştirildi.
İhalenin sonuçlanmasının ardından katılan firma malzemeleri teslim etti ve Kent Lokantası hizmete hazır hale geldi.


16 EYLÜL'DE AÇILDI

Zonguldak Kent Lokantası 16 Eylül 2024 Pazartesi günü açılmıştı. İkinci haftasına giren kent lokantasında 3 çeşit kamp yemek 50 liradan veriliyor. Zonguldak Kent Lokantasında ilk bir haftada binlerce kişi karnını doyurdu.
İkinci haftada da ilgi artarak devam ediyor. Sadece merkezi değil ilçe ve köylerde oturan vatandaşlar da Zonguldak'a geldiklerinde kent lokantasında karınlarını doyurma imkanı oluyor. Saat 17.00'ye kadar açık kalmasından dolayı Bülent Ecevit Üniversitesi'nde okumaya İl dışından gelen  öğrencilerde kent lokantasını tercih ediyor.

HAFTALIK MENÜ AÇIKLANDI
Zonguldak Belediyesi Kent  Lokantası’nda çıkacak haftalık menüyü açıkladı. 
Haftanın 5 günü saat 13.00 ile 17.00 arasında hizmet veren kent lokantasında çıkacak menü şöyle;
23 EYLÜL PAZARTESİ: Tarhana Çorbası, Tava Köfte Pirinç Pilavı, Ayran, Su, Ekmek
24 EYLÜL SALI: Yayla Çorbası, Kuru Fasulye, Bulgur Pilavı, Karışık Turşusu, Ekmek, Su
25 EYLÜL ÇARŞAMBA: Ezogelin Çorbası, Bamya, Soslu makarna, Meyve su, Ekmek
26 EYLÜL PERŞEMBE: Mercimek Çorbası, Fırında Tavuk But, Pirinç pilavı, yoğurt Su, Ekmek
27 EYLÜL CUMA: Domates Çorbası, Taze Tasulye, Şehriye Pilavı, Çoban Salatası, Ekmek

VATANDAŞLAR MEMNUN 
Çıkan menüden gayet memnun olduklarını belirten vatandaşlar" Kent lokantasının Zonguldak'a açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.Ana yemeklerin yanında, meyvesi salatası, yoğurdu, suyu derken zengin bir menü ortaya çıkıyor.
 3 çeşit ana yemeğin yanında meyvesiyle, suyuyla  salatasıyla,yoğurduyla  cacığı ile tepsimizdeki menü 5 çeşidi buluyor. 50 liraya gayet uygun bir fiyata karnımızı doyuruyoruz. Yemekler hijyen belediyenin mutfaklarında hazırlanarak servis ediliyor. Her gün değişik bir menüde lezzetli ve güzel yemeklerle karnımızı doyuruyoruz İzmit'ten gayet memnunuz" şeklinde konuşarak düşüncelerini dile getirdiler.
 

Muhabir: Ercan Aygün