Dünyanın en lezzetli kestaneleri Zonguldak ormanlarında yetişiyor. Zonguldak, Bartın gibi Batı Karadeniz illerinin ormanlarında kendiliğinden yetişen kestane birçok köylü vatandaşın geçim kaynağı oluyor.

 Zonguldak ormanlarında belki dünyanın en lezzetli kestanesi  olarak bilinen''kuzu kestanesi'' yetişmekte olup, mevsiminde toplanan kestane suda haşlanarak ''tuzlama'', bütün olarak fırında kavrulmasıyla ''kavşak'', çizilerek ateşte pişirilmesiyle kebap (kömme) biçiminde tüketilir veya kurutularak saklanır.

KESTANE TOPLAMA MEVSİMİ  GELDİ
Kestane toplama mevsimi Eylül ayında başlar, Kasım ayının sonlarına doğru biter. Batı Karadeniz'in kestanesi havasından ya da suyundan dolayı daha lezzetli  ve kabuğu daha kolay kırılıyor. Türkiye'nin diğer bölgelerinde yetişen kestaneler çoğunlukla daha büyüktür.  Zonguldak kestanesi diğer kestanelere küçük göre küçük olmasına rağmen çok daha lezzetli.
KESTANE TEZGAHTA YERİNİ ALDI 

Nefis aromasıyla sevilerek tüketicileri Kestanenin kebabı, ve suda haşlanarak yapılan tuzlaması beğenerek tüketiliyor.

Zonguldak'ta yeni sezon kestane hasat edilerek satılmaya başlandı pazarda kestane kilosu 200 liradan satılıyor. Vatandaşlar sezonun ilk kestanesine büyük ilgi gösteriyor.
Yeni mahsul ceviz ise kilosu 100 liradan satılıyor.

Muhabir: Ercan Aygün