Kilimli balıkçılar Kooperatifi yönetimi ve üyeleri, tünel inşaatı sebebiyle neredeyse kapanmak üzere olan balıkçı barınağını yoluna isyan ederek eylem yaptılar.
Kilimli Balıkçılar Kooperatifi Yönetim kurulu üyesi Sertan Ulaş, yaptığı konuşmada;
"Şimdi bizim Kooperatifimiz ve üyelerimiz var. Limanda kiracılarımız var. Biz teknelerimizin yanına balık tutmak için bakım yapmak için işte yağmur yağdığında suyunu çektirmek için fırtına olduğunda tekne bakmak için gidip gelemiyoruz. Sebebi yol çalışmasının, tünel çalışması nedeniyle çalışan firmanın bizim yerimizi kullanmasına rağmen yola bakım yapmıyorlar. Ayrıca denize yapılan dolgu sebebiyle balıkçı barınağın içi dolmak üzere sığlaşıyor, önlem almıyorlar" dedi.
Yetkililerden bunun önleminin alınarak, sağlıklı bir ortamda balıkçılık yaparak ülke ekonomisine katkıda bulunmak istediklerini belirten Sertan Ulaş, ıyarılarının dikkate alınmasını istediklerini, aksi halde kanunen kooperatife ait olan ve tüneli yapan firmanın kullanması için tahsis ettikleri şantiye alanını kapatmak zorunda kalacakları uyarısında bulunarak şunları söyledi:
"Şimdi bizim Kooperatifimiz ve üyelerimiz var. Limanda kiracılarımız var. Biz teknelerimizin yanına balık tutmak için bakım yapmak için işte yağmur yağdığında suyunu çektirmek için fırtına olduğunda tekne bakmak için gidip gelemiyoruz. Sebebi yol çalışmasının, tünel çalışması nedeniyle çalışan firmanın bizim yerimizi kullanmasına rağmen yola bakım yapmıyorlar. Yol yağmur yağdığında kar yağdığında çamur hava kuruduğunda güneşli havalarda her taraf toz duman oluyor Yani sağlıksız bir ortamda gidip gelmeye çalışıyoruz. Teknelerimizle ilgilenmeye çalışıyoruz.
Ayriyeten denize dolgu yapıyorlar. Tünelin yapılıp yol sahil yolunun yapılması için denize yapılan dolgunun önce limana yakın olan yerden dönüş yapacağı yerden büyük taşlarla önünün kapatılması daha sonra içine dolgu yapılması gerekiyor. Ama Bu firma bildiğiniz çamuru molozları denize döküyor. Önlem almıyprlar Dalgalı havalarda bu molozlar limanın içine doluyor. Limanın debisi çok düştü. Sığlaştı. Büyük tekneler gırgırlar. Giremez oldu. Yarın bir gün biz ufak teknelerimize bile giremeyeceğiz limanın içine. Limanı galiba o zaman ya hayvan çiftliği yapacağız. Ya işte futbol sahası yapacağız. Ya havaalanı yapacağız. Artık bir şekilde kullanılacak. Liman diye bir şey kalmayacak eğer önlem alınmazsa. Biz yetkililerden bunun önleminin alınması sağlıklı bir ortamda balıkçılık yapmak ülke ekonomisine katkıda bulunmak istiyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz
Sesimizi şu anda duyan olmadı. Biz yetkilileri firmanın yetki davet ettik. Onlar da gelmediler. Biz sadece işte sosyal medyada bunu yayınladık. Siyasilerden de bir destek göremedik.
Bir dahaki eylemimizi bize ait olan yerde biz kendimize ait olan yerd, kirasını ödediğimiz yerde yolu kapatacağız. Şantiye bu sefer çalışamaz hale gelecek. Biz bunu yapmak istemiyoruz ama mecbur kalırsak bunu da yapacağız.
Biz sağlıksız bir ortamda işimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Firmaya işler yürüsün anlamına yerimizi verdik. Devletten bizim kooperatif olarak kiraladığımız yeri kullanıyorlar.
Bu alanda şantiye kurulup tünel inşaatının hızlı bir şekilde yürümesi içi, yani yıllardır kirasını ödediğimiz kooperatifimize ait olan yeri onların kullanımına sunduk. Onların yol olarak kullanmasına, araçların gelip geçmesine sunduk. Ama şimdi biz Kendi onlara verdiğimiz yoldan geçemiyoruz. Sebebi çamur, toz, pislik kamyonların döktüğü hafriyat. Yani biz kendi yerimizden kendi limanımıza gidemez olduk. Yani uyarımız dikkate alınmazsa biz yerimize sahip çıkacağız. Biz kendi yerimizi kapatacağız. Zaten gidemiyoruz limana. Biz gidemeyeceksek onlar da gidemesinler. Artık yapacak da bir şeyimiz yok yani. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız."