19 Ekim Muhtarlar Günü Kilimli'de kutlandı. Atatürk Anıtında düzenlenen törene Kilimli Kaymakam vekili Hüseyin Ece, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, muhtarlar ve daire müdürleri katıldı.

Anıta çelengin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal marşımız okundu.

MUHTARLAR BİRLİĞİ KURULMALIDIR

Tören'de muhtarlar adına konuşma yapan
Hisararkası Mahallesi Muhtarı Sadullah Gök,  Muhtarlar Birliği kurulmalıdır" dedi.

Muhtar olarak 7/24 görev yaptıklarını ifade eden Sadullah Gök şunları söyledi

"19 Ekim 1829 tarihinde ikinci Mahmut tarafından yayınlanan bir fermanla İstanbul Üsküdar, Eyüp, Galata 1833 tarihinde Anadolu'nun Kastamonu, Taşköprü kurulan muhtarlık müessesesi halen n varlığını sürdürmektedir. 19 Ekim 2015 yılında Cumhurbaşkanlığı  kararnamesiyle ilan edilen muhtarlar günümüzün bu yıl beşincisini kutluyoruz. Emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.
Bugün ülkemizde yaklaşık 30 bin mahalle muhtarı, 20 bin köy muhtarı olmak üzere 50 bin muhtar ,görev yapmaktadır. Son dönemler ülkemizde yaşanan gerek pandemi, gerek gerek deprem ve doğal afetlerden üstün çaba sarf eden muhtarlarımızın kıymeti bir kez daha anlaşılmıştır. Bununla birlikte muhtarların ve özlük haklarında eğitim, iyileştirmeler yapılmış, Ankara ve muhtarların kalabileceği muhtar evi kurulmuş, bunun gibi birçok olumlu gelişmeler yaşanmıştır. Ancak  muhtarlarımızın bu görevkeri yaparken hiçbir yetkisi olmamasınım sıkıntısını yaşamaktadır.
Muhtarlar seçildiği günden itibaren 7/24 görev yapıyor.
Türkiye Muhtarlar Birliği kurulmalıdır. Daha önemli çalışmalar yapabilmemiz için 
Muhtarlık seçimlerinde adaylık başvurusu getirmeden Seçime giren muhtar adaylarının güvenlik soruşturulması yapılmalı "
 

Kaynak: Ercan Demir