Xx

Dar gelirli vatandaşlar için kırmızı ve beyaz et tüketmek neredeyse imkansız oldu. Gün geçmiyor ki et fiyatlarına zam gelmesin.
Kırmızı et fiyatları son aylarda fazla yükselme göstermiyor. Fakat marketler ile kasapların sattığı  et fiyatları arasında belirli bir  farklılık var.
PEKİ GÜNCEL ET FİYATLARI NE DURUMDA?
Kıyma, kuşbaşı, kemikli et, sucuk, köfte ve tavuk eti fiyatları en çok merak edilen konular arasında bulunuyor. Vatandaşlar ayın belirli günlerinde indirim kampanyası yapan marketleri takip ediyor.  Fiyat biraz düşünce  1 kilo olmasa bile yarım kilo et veya kıyma almaya çalışıyor. Kırmızı et almaya maddi gücü olmayan vatandaşlar ise genelde daha ucuz olan tavuk etini tercin ediyor.
KIYMA FİYATI 450 LİRANIN ALTINA DÜŞTÜ
Zonguldak’ta faaliyet gösteren Paşalar isimli yerel market bugüne özel Dana Kıyma fiyatlarında indirime gitti. 525 lira olan Kıymanın kilosu 449.90 liraya indi. 
Tavuk Bonfile’nin fiyatı 199.90 Liraya,  Tavuk Pirzola fiyatı 196.90 liraya  düştü
TAVUK BUTU VE KAŞAR PEYNİRE YARIN İNDİRİM VAR
Paşalar Markete 10 Ekim Perşembe günü  Tavuk etine bir indirim daha geliyor.
Erpiliç marka  Tavuk Kalçalı But  69.90 liraya inecek. Kebir Marka 1 Kiloluk Kaşar Tost peyniri ise 214.90 liraya iniyor.
KASAPTA ET FİYATLARI NE KADAR?
Zonguldak’ta  faaliyet gösteren kasaplarda  et fiyatları yaklaşık 4 aydır aynı seviyede duruyor. Sürekli zam haberi ile gündeme gelen kırmızı et fiyatları bu sıralarda fazla  değişmiyor.
 İŞTE GÜNCEL ET FİYATLARI
Kasaplarda güncen et fiyatları ortalama şöyle:
Daha Kıyma 500 Lira, Dana Kuşbaşı 530 Lira, Dana lop Et 530 Lira, Kasap köfte 500 Lira, Dana Kemikli et 450 Lira, Dana Antrkot 650 Lira,  Kasap sucuğu 590 Lira, Dana Ciğer 450 Lira, Dana Haslamalık et 450 Lira, Kasap Köfte 500 lira.
Kasaplar ile Marketler arasındaki et fiyatları ise 50-100 lira  değişkenlik gösterebiliyor.
KIŞ AYLARINDA YÜKSELMESİ BEKLENİYOR
 Yaz aylarında  fazla zam görmeyen et fiyatlarının kış aylarında ise  yükselmesi ön görülüyor. Yem fiyatlarına sürekli zam gelmesinden dolayı hayvan üreticilerinin zor durumda olduğu ve  karkas et fiyatlarına zam beklediklerini  ileri sürülüyor.

Muhabir: Ercan Aygün