Son zamanlarda plajlarda artan alkol tüketimi ve buna bağlı olarak çevre kirliliği sorunu gittikçe büyüyor. Ziyaretçilerin plajlarda bıraktığı çöpler, atılan alkol şişeleri ve diğer atıkların artmasıyla ciddi bir çevre sorununa dönüşmüş durumda.
Özellikle yaz aylarının gelmesiyle birlikte Vatandaşlar tarafından yoğun ilgisiyle karşılaşan plajlar, bu dönemde alkol tüketiminin artmasıyla beraber çöp sorunuyla karşı karşıya kalmaktadır. Plajları temiz tutma sorumluluğunu üstlenen belediye ekipleri, gün içinde binlerce alkol şişesi ve diğer atıkları toplamak için büyük çaba harcıyor ancak bazı vatandaşların çevre bilincinden yoksun davranışları, plajların temiz tutulmasını zorlaştırıyor. 
Vatandaşlar, sahile attıkları çöpler konusunda diğer vatandaşları daha dikkatli olmaya çağırarak çöplerini toplamalarını ve çöp konteynerlarına atmalarını istedi. 'Burayı hepimiz kullanıyoruz, sahilin temizliği sadece birkaç kişinin değil, hepimizin sorumluluğunda. Çevreye duyarlı olmalıyız.' şeklinde konuşan vatandaşlar, çevre bilincinin önemini vurguladı.
 

Kaynak: Haber Merkezi